r
Nosalty Logó

Zalakocka - tojástakarékos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zalakocka - tojástakarékos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sárga laphoz

A 2 barna laphoz

A krémhez

Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sárga laphoz

A 2 barna laphoz

A krémhez

Összesen 5620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sárga laphoz

A 2 barna laphoz

A krémhez

Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3732.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.5 g
  • Cukor
    546 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 5620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A sárga laphoz

A 2 barna laphoz

A krémhez

Elkészítés

A sárga laphoz

  1. Először a sárga lapot készítjük el. A vízben feloldjuk a szalalkálit. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd tovább keverjük a liszttel és a szalalkális vízzel. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben.
  2. Ugyanabban a tálban kikeverhetjük a barna lapok hozzávalóit is egyenként, mint amiben már a sárga masszát is kevertük. Az eljárás ugyanaz, csak hozzáadjuk a kakaót is. A barna lapokat is sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
  3. A megsült lapokat kihűtjük.
  4. Elkészítjük a krémet. A pudingport kikeverjük a tej egy részével, a kakaóval és a tojások sárgáival. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a kikevert kakaós-tojásos tejet, és sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a cukrot, és a tojások keményre felvert habját. Teljesen kihűtjük, majd géppel alaposan kihabosítjuk a vajjal.
  5. Megtöltjük krémmel a lapokat, a sárga lapot tesszük középre. A krémből hagyjunk a sütemény tetejére is. Díszítésként szórjuk meg csokidarával.
  6. Szeletelés előtt egy napig hagyjuk hűtőben!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 39050
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy már feltöltötték a Zalakocka receptjét, de biztosan sokakat visszatart a rengeteg tojás, ami a sütibe kell. Aki szeretné elkészíteni, de ugyanakkor spórolna is, próbálja ki ezt a változatot. Amióta megkaptam ezt a receptet, mindig így készítem. Igaz, várni kell vele másnapig, mert a tészta és a krém addigra érik össze, és a lapok teljesen piskótaszerűek lesznek.

Hozzávalók

A sárga laphoz

A 2 barna laphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?