r
Nosalty Logó

Zabpizza Janner konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Janner
Zabpizza Janner konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2400 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3045.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 1200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6091.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 2400 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2760 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabot kicsit sózzuk, borsozzuk, kevés oregánóval és bazsalikommal megszórjuk, majd annyi vizet teszünk rá, hogy lágy tészta állaga legyen.
  2. Olajat hevítünk egy közepes serpenyőben, és a jól elkevert tésztát belerakjuk. Egy pizzához annyi tésztát adjunk, hogy az ízlésünknek megfelelő vastagságúra tudjuk a tésztát szétteríteni a serpenyőben.
  3. Közepes lángon sütjük a pizzalapot a serpenyőben, amíg az alja megsül. Arra figyeljünk, hogy annyira mindenképpen süljön meg a lap, hogy legyen egy tartása, és ki lehessen könnyen szedni a serpenyőből.
  4. A sűrített paradicsomot kicsi vízzel felhígítjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük. Az így elkészült szószt kis lángon, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. A pizzalapot beletesszük egy tepsibe, és a lapra rákenjük az elkészült szószt, és rárakjuk a feltéteket, ízlésünk szerint: sonka, gomba, kolbász, kukorica, olívabogyó, pepperoni, mozzarella, stb. Az így elkészült pizzát sütőbe tesszük, és 10-15 percig (a sajt kellő megsüléséig) sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1172
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 06.

Ajánló

Tipp: evőkanállal szoktam szétteríteni a tésztát, ha egy kicsit ragadósabb, akkor segít az elsimításban, ha a kanalat egy kis vízbe belemártogatjuk a szétlapítás közben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabpizza Janner konyhájából
Janner 4 recept

Egy kedves barátom készített ilyen pizzát egyszer, nagyon megtetszett, azóta több alkalommal is csináltam már.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!