r
Nosalty Logó

Zabos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 352 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 2803 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 271 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 352 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2863.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 2803 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. Kb. 1 dl langyos tejben elkeverünk egy teáskanál mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a liszteket és a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a 2 tojássárgáját és az olvasztott vajat. Kicsit összedolgozzuk, és apránként hozzáadagoljuk a langyos tejet, annyit, amennyitől lágy, de még jól gyúrható tésztát kapunk.
  3. Gombócba gyúrjuk, és 1 órán át lefedve, meleg helyen kelesztjük.
  4. Mikor szépen duplájára kelt, lisztezett felületen átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, és hengerekké sodorjuk őket, majd pedig egyszerűen összefonjuk, mint egy copfot. A két végét pedig kicsit alátűrjük, hogy szép legyen.
  5. Lisztezett tepsibe helyezzük, és újra kelesztjük kb. 30-45 percig.
  6. Sütés előtt lekenjük a tetejét a megmaradt tojásfehérjével, megszórjuk kis zabpehellyel, és 170 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 17430
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 28.

Ajánló

El lehet készíteni édesebben is, sósabban is, attól függően, ki hogy szereti! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden évben sütök kalácsot, idén pedig úgy döntöttem, kicserélem a liszt egy részét rosttal telibb lisztekre. Izgultam, hogy sikerül-e, de szerencsére első próbálkozásra is nagyon szép, finom és omlós lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek