r
Nosalty Logó

Wellington sertésszűz Sylvia Gasztro Angyaltól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Wellington sertésszűz Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 756 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3024 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1432.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 756 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.6 g

Zsír

  • Összesen
    161.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5729.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    2141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2344 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2838 micro
Összesen 3024 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst előkészítjük, lehártyázzuk, és a felesleges inaktól megtisztítjuk. Ha szükséges, akkor a két végét levágjuk, hogy egyenletesen vastag legyen a hús.
  2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd 4-5 perc alatt kérget sütünk rá. Forgatásához ne villát, hanem csipeszt használjunk, ne szúrjuk meg a húst. Pár perc múlva kenjük be mustárral, és tegyük félre.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén aprított gombát, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd addig sütjük, míg a levét teljesen el nem fövi. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
  4. Egy folpack fóliára párhuzamosan, kis átfedéssel kiterítjük a vékony sonkaszeleteket, eloszlatjuk rajta a kihűlt gombát, és ráhelyezzük a mustárral megkent húst. Összetekerjük a fóliával, mint egy szaloncukrot, és hűtőbe tesszük körülbelül 30 percre.
  5. A leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, szintén folpackra rakjuk ugyanúgy, mint a húsnál. Akkora legyen, hogy a hús kényelmesen beleférjen. A hűtőből kivett sertésszüzet, fólia nélkül a tésztára helyezzük. A tésztát szorosan feltekerjük a folpack segítségével. Ha körbeért, a felesleget levágjuk, a széleit behajtjuk, és a fóliával jó szorosan (szintén a szaloncukrot utánozva) feltekerjük. Szép, henger alakú legyen! Szintén minimum 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
  6. A hűtőből kivéve kicsomagoljuk, majd a tojássárgájával bekenjük. Egy kés hátával tetszőleges mintát húzhatunk a tészta tetejére, és a maradék tésztából akár díszítést is készíthetünk, amiket tojássárgájával rögzítünk. Egy kicsit megsózzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Legalább 15 percig pihentetjük, majd éles késsel körülbelül 1 centiméter széles szeletekre vágjuk. Nálam steak burgonya és párolt zöldbab készült mellé köretnek, valamint egy isteni, mondhatnám úgy is, hogy a kedvenc mártásom, a zöldbors-mártás.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4617
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Wellington sertésszűz Sylvia Gasztro Angyaltól
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Az eredeti változat bélszínből készül, de sertésszűzből, hátszínből vagy akár pulykamellből is isteni finom, és nem utolsó sorban olcsóbb! A Wellington elnevezés tésztaköpenyben, gombapéppel sült mennyei pecsenyét jelent, amely ékessége lehet bármilyen ünnepi asztalnak. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek