r
Nosalty Logó

Wellington hal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Wellington hal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A halhoz

A tésztához

Összesen 1226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A halhoz

A tésztához

Összesen 2451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A halhoz

A tésztához

Összesen 190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 1226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2988 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2528 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3027 micro
Összesen 2451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A tésztához

Elkészítés

A halhoz

  1. A halfiléket besózzuk, és kevés olajon mind a két oldalukon átsütjük. Félretesszük, és megcsináljuk a tölteléket.
  2. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockázott gombát, és lepirítjuk. Majd rátesszük az aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tűzről lehúzzuk, és hozzákeverjük a tojást, majd a zsemlemorzsát. Hagyjuk hűlni, míg a tésztát elkészítjük.
  3. A tésztához egy tálban összegyúrjuk a lisztet és a vajat. Késhegynyi sót feloldunk 1 dl vízben, a tésztára öntjük, és gyorsan eldolgozzuk, majd a tésztát 15-20 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. Két részre osztjuk, és kb. fél cm vastag téglalapra nyújtjuk.
  4. Elfelezzük a gombás tölteléket, és a tésztalapokra kanalazzuk, majd erre a masszára helyezzük a megsült halfiléket. A tészták szélét megkenjük tojással, majd szépen összehajtogatjuk. (Szép csomagot kapunk.) Kívülről is megkenjük tojással, és sütőlapra helyezve a csomagokat előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  5. Bármilyen halhoz illő mártást adhatunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18263
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tévében láttam hasonló ételt, lazaccal készült. Én ördöghalat sütöttem hozzá, nagyon finom, tömör húsa van.  

Hozzávalók

A halhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek