r
Nosalty Logó

Wellington ahogy Evoria készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Evoria
Wellington ahogy Evoria készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 648 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2594 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 212 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 648 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5799.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    3295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3571 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7897 micro
Összesen 2594 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük sóval, borssal.
  2. Serpenyőben hevített olívaolajon kérget sütünk a húsra. Ha minden oldala szépen körbepirult, fedő alatt még 5 percig, időnként forgatva pároljuk. Ezután félretesszük egy tányérra.
  3. A mogyorót aprítógépbe tesszük, és addig dolgoztatjuk, amíg kicsi finom darabkákat kapunk. A hús után kitöröljük a fölösleges olajat a serpenyőből, és beletesszük a felaprított újhagymát. A hagyma mellé öntjük a mogyorót és a feldarabolt spenótot. Egy csipet sót szórunk rá, és sűrűn keverve várjuk, hogy elkészüljön. Ha a spenót összeesett, levesszük a tűzről.
  4. Frissentartó fóliára helyezzük a sonkaszeleteket, hogy teljesen körbeérjék majd a húst. A sonkára egyenletesen elkenjük a mogyorós masszát, és ráhelyezzük a húst. A fólia segítségével a sonkás kabátot rátekerjük a húsra úgy, hogy szorosan körbevegye, ne maradjon lyuk. A fóliába csomagolt roládot betesszük a hűtőbe 10 percre.
  5. Leveles tésztát nyújtunk a húshoz megfelelő méretre, majd a fóliából kiszabadított sonkás tekercset a fenti módszerrel bebugyoláljuk a tésztába. A maradék tésztát díszítésre is felhasználhatjuk. A tésztán villával kis lyukakat szúrunk, majd bekenjük egy felvert tojással.
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 35-40 percig. Felvágás előtt javasolt pár percig pihentetni. Narancsos pácban készült sárgarépával tálalom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1519
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Wellington ahogy Evoria készíti
Evoria 4 recept

Már rég óta szemeztem a Wellington bélszínnel, de sosem vitt rá a lélek, hogy nekiálljak. Féltem a gondolattól, hogy amikor kettévágom a kész ételt, belül egy vörös véres massza fogad. Nálunk a gomba kizáró ok egy ételben, emiatt a gombás réteget egy mogyorós-spenótos egyveleggel helyettesítettem. Nem most készítettem utoljára!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek