r
Nosalty Logó

Vöröslencseleves kolbász-chipsszel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Vöröslencseleves kolbász-chipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6740.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    4502 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14029 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21961 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 2111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    797 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg az előzőleg lebőrözött és felkockázott chorizo-t, hagyjuk, hogy a zsírja kisüljön, legyen teljesen ropogós, ekkor szűrőkanállal vegyük ki egy tálkába.
  2. A serpenyőben maradt kolbászzsíron pirítsuk le a kockázott hagymát, dobjuk hozzá a sárgarépakarikákat, a köménymagot, és pirítsuk tovább, kb. 10 percig, míg megpuhul és fényes lesz a zsírtól.
  3. Ekkor adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsuk vele egy percig.
  4. Szórjuk rá a paprikát és a mézet, adjuk hozzá az ecetet, forraljuk össze, és ekkor jöhet a paradicsom. (Én tettem bele egy kevés sót és borsot.)
  5. Ha jól összesült, öntsük át az egészet egy lábasba, adjuk hozzá az alaplevet és a lencsét. Miután felforrt, vegyük alacsonyabbra a lángot, és főzzük úgy 30 percig, míg a lencse is megpuhul.
  6. Ekkor botmixerrel forgassuk át egy párszor úgy, hogy kissé krémes legyen, de még maradjanak benne darabok, amelyekre ha ráharapunk, szétolvadnak a szánkban.
  7. Közepes tálkákban tálaljuk egy kanál felhabozott joghurttal, egy szelet lime-mal, pirított chorizo darabokkal és ízlés szerint egy csipet paprikaszórással.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 460
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 24073
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 19.

Ajánló

Ezt a levest nyugodtan elkészíthetjük pár nappal a fogyasztás előtt, jól bírja a hűtést, tárolást, sőt 6 hónapig le is fagyasztható. Ha nem kapunk chorizot, akkor sima füstölt kolbásszal is nagyszerűen tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nincs karácsony kolbászos lencselelves nélkül. Hatalmas nagy kedvenc, egyszerűen kihagyhatatlan. Olyannyira, hogy nem csak ünnepekkor, év közben is elkészítem. Idén viszont szeretnék valami újítást belevinni, ezért kerestem hozzá hasonló receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!