r
Nosalty Logó

Vörösboros szarvassült barnamártással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sír Peterzon
Vörösboros szarvassült barnamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 2366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a szarvashúst megmossuk, belegyúrjuk a sót, kevés borsot.
  2. Serpenyőben, forró olívaolajon minden oldalát pirosra sütjük a húsnak. Ez 2-3 perc alatt megvan, majd félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékban a megtisztított és karikákra vágott zöldségeket (répa, fehérrépa, zeller) gyakori kevergetéssel megpirítjuk.
  4. Felöntjük 2 dl vörösborral, 1 dl vízzel, egészben beledobáljuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, és belekeverjük a kakukkfüvet.
  5. Egy tepsibe belerakjuk a húst úgy, hogy ha lefedjük alufóliával, a fólia ne érjen a húshoz.
  6. A megpirított zöldségeket a szafttal együtt ráöntjük, és alufóliával lefedve betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  7. Egy óra múlva kivesszük, hústűk vagy fogpiszkálók segítségével megtűzdeljük a szalonnaszeletekkel. Ismét lefedjük és további egy órára visszatesszük sütni. Időnként ellenőrizzük a puhaságát hústűvel, illetve azt is, hogy a szalonna meg ne égjen. Ha a szaftot kevésnek ítéljük, öntsük alá még egy kis bort. Körülbelül két óra alatt finom puhára sül.
  8. Ha a hús elkészült, vegyük ki egy tálra, a szaftot a zöldségekkel turmixoljuk össze. (Nekem nincs botmixerem, így sima turmixgépet használtam.) Ha sűrűbb mártást szeretnénk, tehetünk hozzá egy kevés teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet. A mártást a turmixban ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  9. Tálaláskor a húst szeljük vékony szeletekre, majd merjük rá a barnamártást. Az áfonyalekvárt ízlésesen tegyük mellé a tálra. (Köretként rizst adtam hozzá.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 65710
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sír Peterzon 1 recept

Nálunk ez volt 2012-ben a Karácsonyi menü.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek