r
Nosalty Logó

Vörösboros marhagulyás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Vörösboros marhagulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2407 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 401 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4229.5 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2525 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1935 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 2407 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 89 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban felolvasztjuk a zsírt, és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.
  2. Levesszük a tűzről, és beleszórjuk a fűszerpaprikát és a megtisztított, felkockázott húst, majd jól elkeverjük.
  3. Visszatesszük a tűzre, majd folyamatos keverés mellett néhány percig pirítjuk.
  4. Lefedve, néha megkeverve, félpuhára pároljuk a saját levében.
  5. Ha puhul a hús, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, paprikát, paradicsomot, a fűszereket és a vörösbort. Elkeverjük, és fedő alatt majdnem készre főzzük.
  6. A burgonyát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, majd mehet a lábasba. Felöntjük 2-3 dl vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  7. Petrezselyemmel, karikára vágott erős paprikával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 6878
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bográcsszezon egyik legkedveltebb étele, de a konyhában is könnyedén elkészíthető. Sűrű szaft, puha hús, vörösborral megbolondítva. Vörösboros marhagulyás, házi recept alapján.

Címlapról ajánljuk

További cikkek