r
Nosalty Logó

Vörösboros csirkezúza-ragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Vörösboros csirkezúza-ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 339 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1359 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1588 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 339 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2907.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6352 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1359 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    431 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 92 Kcal

Elkészítés

  1. A zúzát megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk, ketté vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a zúzát és további 3-5 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, fokhagymát.
  3. Felöntjük a borral és levessel. Sóval és a kétféle borssal ízesítjük. Felfőzzük és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-105 percig főzzük.
  4. A paprika magházát kivágjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat elfelezzük. A lisztet simára kavarjuk a creme fraichel és kevés vízzel.
  5. A paprikát, paradicsomot, és a lisztes creme fraichet a zúzához adjuk, és további 15 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5981
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem egy gyorsan elkészíthető étel, de néha megéri egy kis időt szánni rá, mert nagyon finom. Tálaljuk rizzsel, tésztával vagy puliszkával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek