r
Nosalty Logó

Vörös Erik saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Vörös Erik saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 2222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 174 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4591.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2023 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4574 micro
Összesen 1111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9182.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    2040 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    3763 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    571 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    4047 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9149 micro
Összesen 2222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    406 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. 4 percesre főzzük a lágytojást, és megpirítjuk a fenyőmagot száraz serpenyőben.
  2. Mivel a receptünk két személyre szól, ezért előveszünk két tányért, s ráhelyezzük a rukkolaleveleket - igazságosan...
  3. Rászórjuk a félkarikákra vágott lilahagymát, a felszeletelt paradicsomot, a póréhagymacsírát.
  4. Felszeleteljük a vörösheringet ujjnyi vastagságú darabokra, majd egy kissé beirdaljuk. Feldaraboljuk az ajókafiléket is, rászórjuk a tányérra, majd lazán összekeverjük az eddigiekkel.
  5. Elkészítjük az öntetet: Egy mozsárban összetörjük sóval a fokhagymát, eldörzsöljük, majd hozzáöntjük az olívaolajat, és a színesborsot, eldolgozzuk alaposan. Ezután ráöntjük a salátákra.
  6. A lágytojásokat, tányéronként kettő darabot, kézzel kettétörünk, és ráhelyezzük a saláta tetejére, rákanalazzuk a vöröskaviárt ízlés szerint.
  7. Rászórjuk a pirított fenyőmagokat - igazságosan :) - és a parmezánforgácsokat kedvünk szerint.
  8. Pirítóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 25095
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 11.

Ajánló

pH besorolás: közepesen lúgosít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik északi küldetésünk alkalmával találkoztunk agent Vörös Erikkel, ő ajánlotta ezt a receptet, melyet ő egyik mediterrán küldetésekor szerzett meg nagy nehézségek árán...

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?