r
Nosalty Logó

Volkswagen Bogár puncstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VWTulipán
Volkswagen Bogár puncstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Összesen 1203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Összesen 9624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.6 g

Zsír

  • Összesen
    511.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5126.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1039.8 g
  • Cukor
    807 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2894 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2781 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 9624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először kerek tortaformában piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket magas fokozaton habbá verjük, hozzáadjuk kanalanként a cukrot és fényesedésig verjük. Alacsonyabb fokozaton hozzákeverjük a tojássárgájákat.
  2. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. Ezt már nem robotgéppel, hanem kanállal.
  3. Alul kivajazott és liszttel megszórt tortaformában, előmelegített sütőben először 10 percig magas fokozaton, majd alacsonyabb hőfokon sütjük. Körülbelül 20 perc alatt kész.
  4. A mazsolát vízbe vagy rumba áztatjuk, a diót durvára vágjuk. A kisült és kihűlt piskóta 2/3-át összemorzsáljuk, 1/3-át féltenyérnyi darabokra tördeljük.
  5. A rum felét összekeverjük a tejjel, és a tésztát meglocsoljuk vele.
  6. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaót és a kávét. Láboskába töltjük, és gőz fölött, állandóan kevergetve forrásig hevítjük, de nem forraljuk.
  7. A tűzről levéve még melegen belekeverjük a margarint, az elmorzsolt tortabelsőt, a gesztenyepürét, a maradék rumot, a beáztatott és lecsepegtetett mazsolát és a durvára vágott diót.
  8. Egy órára hűtőbe tesszük a masszát. Ezalatt a marcipánt előkészítjük: kevés porcukorral meghintett deszkán kezünkkel átgyúrjuk, így felmelegítve könnyebben formálható, nyújtható. Utána a tetejét is meghintjük egy kevés por- vagy szőlőcukorral és nyújtófával vékonyra kinyújtjuk. Nem szabad túl vékonyra, mert akkor a torta bevonásánál kilyukad. Ha színezni szeretnénk a marcipánt, azt inkább előző napon tegyük meg, az itt leírt módon: http://www.tortaimado.hu/2008/12/marcipn-hasznlata-bevonshoz.html.
  9. Most jön a legnehezebb rész: a hűtőből kivett puncsos masszából Volkswagen Bogár formát formálunk. Ehhez a kezünkre, egy fotóra és némi kézügyességre lesz szükségünk. A nagyobb darabokban meghagyott piskótát használhatjuk a kerekek és az ún. combok elkészítésénél, valamint a torta (az autó) belsejébe is kerüljön belőle egyenletesen, hogy a szeletelésnél majd mindenkinek jusson nem csak töltelékes rész.
  10. Nem kevésbé időigényes feladat a kész forma marcipánnal való bevonása, de megéri, mert nagyon széppé, egyenletesség, simává teszi a végeredményt.
  11. A Bogár lámpáit ételfestékkel színezett cukormázzal készítetjük el.
  12. Az ablaküvegeket és a kerekeket csokoládémázzal és ecsettel festjük meg: a kakaóport összekeverjük a cukorral, pici vízzel és összeforraljuk egy apró lábasban, majd a tűzről levéve egy kiskanálnyi margarinnal keverjük össze.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15634
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

A tortát a marcipánon kívül még cukormázzal is bevonhatjuk, de színezhetjük magát a marcipánt is, akkor nem kell külön cukormázat készíteni. Minden Volkswagen Bogár és más autókat szerető fiúnak, férfinek - és persze lánynak, nőnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volkswagen Bogár puncstorta
VWTulipán 1 recept

Ezt a tortán Volkswagen-rajongó és értő Férjemnek készítettem egyik születésnapjára. A torta belsejét egy puncstorta recept alapján készíetettem, de megbolondítottam még a gesztenyepürével, és lazítottam egy kicsit a nagyobb piskótadarabokkal. Elkészítése igen időigényes, és türelmet meg némi kézügyességet igényel, de megéri, nálunk is osztatlan sikert aratott.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk