r
Nosalty Logó

Virslis rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Virslis rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7099.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2353 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    2925 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
  2. Bő vízben félig megfőzzük a karfiolt. A főzővízhez adjunkegy teáskanálnyi ételízesítőt.
  3. Közben lereszeljük a sajtot, majda felét elkeverjük a tejföllel, kevés sóval ésborssal.
  4. Egy kivajazott tepsibe rakjuk a karfiolt, rárakjuk az apróra vágott virslit,majd ráöntjük a tejfölös keveréket.Enneka tetejére a megmaradt reszelt sajtot tesszük.
  5. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején szép piros lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13463
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiolt szerettem volna készíteni, de nem volt itthon darált hús, így improvizáltam abból, amit itthon találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?