r
Nosalty Logó

Virslis-pizzás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norasz
Virslis-pizzás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

A kenéshez

Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

A kenéshez

Összesen 6910 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

A kenéshez

Összesen 266 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.5 g

Zsír

  • Összesen
    334.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16178.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    655 mg
  • Kálcium
    2793 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1607 mg
  • Foszfor
    6076 mg
  • Nátrium
    4894 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    776 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    946 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    744 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 6910 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A kiflikhez

A kenéshez

Elkészítés

A kiflikhez

  1. A tejet langyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Szépen felfuttatjuk. Eközben a liszteket egy dagasztótálba mérjük, és az összes többi hozzávalóval homogén tésztát gyúrunk.
  2. Kb. 5 percig dagasztjuk (amíg “hólyagos” nem lesz). Meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát négy felé osztjuk, és minden negyedet kör alakúra nyújtunk. 13 cikkre vágjuk őket, majd megkenjük pizzakrémmel (én boltit használtam, nem volt időm elkészíteni), megsózzuk, és mehet a széles végére egy negyed virsli és egy kis darab sajt.
  4. Feltekerjük (a szélestől a háromszög keskeny csúcsa felé), a kiflik két végét összecsípjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Egész tojással kenjük meg, majd ízlés szerint szezámmaggal szórjuk.
  5. 200 fokon 20- 22 perc alatt megsütjük (még nőnek sütés közben, tehát hagyjunk helyet közöttük bőven) úgy, hogy egy hőálló tálban vizet teszünk a sütő aljába. Akkor sültek meg, ha szép aranybarna a tetejük.
  6. A kész kifliket még azon melegében meghintjük vízzel, így jó puha marad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3663
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Ajánló

Készíthetjük a kifliket édesen is. Ekkor nyírfacukorral ízesítsük az alap tésztát, vagy hagyjuk semlegesre. Tölthetjük kakaóval, lekvárral, de akár fahéjjal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes reform kiflik vendégségbe, reggelire, vagy csak úgy! ;)

Hozzávalók

A kiflikhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek