r
Nosalty Logó

Virslis paradicsomos szójaszósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Virslis paradicsomos szójaszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A virslis szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1066 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A virslis szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4258 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A virslis szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 108 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3032.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1066 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    213.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12129.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    431 mg
  • Kálcium
    2051 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    6846 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3099.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1334 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    2957 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 4258 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    392 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

A virslis szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A virslis szószhoz

  1. A főzőhagymát lereszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk, kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a friss, feldarabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, összeforraljuk.
  3. Beletesszük a felkarikázott virslit, hagyjuk megfőni, beletesszük a világos szójaszószt, a sötét szójaszószt, a mézet, és ezzel is főzzük. Ha felforrt, beleöntjük a habtejszínt,és felforraljuk, azaz összeforraljuk. Kóstoljuk meg, és szükség szerint még ízesítjük. (kb. 20 - 25 perc összesen)
  4. 4. Sós, forró vízben kifőzzük (6-8 perc) az előírás szerint a tésztát, lecsepegtetjük, és tálaljuk a készre főtt szósszal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10125
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Ajánló

Reszelt sajt a tetejére, finom bor vagy házi szörp mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis paradicsomos szójaszósz
Éva-Anyóca 350 recept

A friss paradicsom, az olasz fűszerek, a tejszín és a kínai ízek finomak lettek együtt ebben a szószban. Aki gondolja, tegyen bele csirkemell-filét, kicsire vágva, úgy készítse el a szószt. (A virsli csak egy választható gyors megoldás.) Nagyon finom lett a szósz, csirkeaprólék leves után tálaltam. Ennyi a történet. :-)

Hozzávalók

A virslis szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek