r
Nosalty Logó

Virslis hasé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fifinger
Virslis hasé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1552 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 296 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    2461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1552 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207 g

Zsír

  • Összesen
    407.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15461.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    398 mg
  • Kálcium
    2694 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    9842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2324 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 6204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejből, cukorból és élesztőből kovászt futtatunk.
  2. A lisztet, sót, kovászt és a kefirt keverőtálba tesszük. Kevertetni kezdjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a margarint. Nem szükséges felolvasztani.
  3. A kész tésztát fél órára langyos helyen pihentetjük, amíg a duplájára kel.
  4. Amikor megkelt, 4 részre vágjuk, és kis bucikat paskolunk belőlük. Kettőt kerekre nyújtunk, az egyiket megkenjük olvasztott margarinnal és sajtot reszelünk rá, majd a másik kerekre nyújtott darabbal befedjük. Ha jól dolgoztunk, a két korong fedi egymást.
  5. Cikkekre vágjuk, mint a tortát, a cikkekre helyezzük a virsliket, és kívülről befelé haladva kiflikké tekerjük. Mikor ez kész, ugyanígy járunk el a másik két adaggal is.
  6. A kész kifliket megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, és köménymagot szórunk rá, végül a sajt maradékéval meghintjük.
  7. Fél órát még pihentetjük, majd megsütjük. A kész haséhoz készíthetünk mártást, de elég hozzá a mustár vagy ketchup is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4077
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Ajánló

Amennyiben nem virslivel készítjük, akkor a feltekerés helyett a hajtogatást ajánlom, hogy elkerüljük a töltelék idő előtti távozását a batyuból. Mi forró gyümölcsteát kortyolgatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fifinger 7 recept

Mivel a kelt tésztákat az egész család szereti, ezért mindig újabb és újabb ötletekkel kell előrukkolnom, hogy ne legyen unalmas. Ilyenek a hasék is. Lehet bármivel tölteni, csak a képzelet szab határt a belevalóknak. Lehet gombás, húsos, sajtos, zöldséges. Egy a lényeg, hogy ne legyen túl nedves a töltelék!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!