r
Nosalty Logó

Vietnami csirke-curry

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vietnami csirke-curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1671 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    5708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1669 mg
  • Nátrium
    2027 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2154 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4960 micro
  • β-karotin
    22831 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 1671 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    1436 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kicsontozott csirkemellfilét 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A curry porral, kis olajjal együtt bepácoljuk (1-2 órára minimum; de minél tovább, annál jobb).
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk; a megpucolt krumplit, édesburgonyát és répát pedig 1x1 cm-es kockákra. A fokhagymát, meghámozott gyömbérdarabot lereszeljük. A citromfű végét (a zöldhagymáéhoz hasonlóan) levágjuk, a kés nem éles felével megütögetjük, hogy kinyerjük az aromát belőle (vagy pedig egy húsklopfolóval megütögetjük), 3-4 darabra vágjuk.
  3. A kockázott krumplit, édesburgonyát bő olajban kisütjük, ugyanúgy, mint ahogy a sült krumplit szoktuk. Utána pedig papírtörlővel kibélelt tányérba kiszedjük. (Ez a lépés azért fontos, mert így állítólag megőrzi az alakját a krumpli, de mindenesetre finomabb is lesz, az biztos!)
  4. A vöröshagymát a gyömbérrel és a fokhagymával együtt kis lángon megpirítjuk, utána hozzáadjuk a csirkemell kockákat. Majd amikor a hús már fehér, hozzáadjuk a kókusztejet, krumplikat, répát és a citromfüvet.
  5. Kóstolgatjuk, 2-3 kanál halszósszal, kis borssal ízesítjük. Ha nem elég sós, 1-2 csipet sót is hozzáadhatunk. (Eredetileg cukrot is szoktak hozzáadni, de én nem raktam bele, mert az édesburgonyától és a répától elég édes lesz.)
  6. Amikor felforrt, kis lángra rakjuk a tűzhelyet, lefedjük az edényt, és kb. 20-30 percig főzzük az ételt. Addigra a hús és a répa is megpuhul, az ízek pedig összeérnek.
  7. Bagettel (ha lehet, friss és ropogóssal) vagy főtt rizzsel fogyasszuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4216
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Másnap, melegítve is nagyon finom. A citromfüvet benne lehet hagyni, addigra még jobban "beleérik" az íze. A citromfű szétesik darabokra, ezeket nyugodtan ki lehet rakosgatni a tányér szélére evésnél (a thai-ok is így szokták). Vagy pedig ha valakit idegesít, akkor a külső keményebb rétegeit leszedhetjük a citromfűnek, a belsőket (amiket meg lehet rágni!) apró kockára vágva (mint a fokhagymát) is belefőzhetjük az ételbe. A halszósztól nem kell félni, kellemes ízt az ételnek. Szagolni viszont nem ajánlatos.:) Ha autentikusan akarunk főzni ázsiai ételeket, akkor ezzel helyettesítsük a sót.  A hűtőben a kókusztej kicsit besűrűsödik, melegítéskor önthetünk az ételhez még egy kicsit (esetleg kis tejszíntől sem lesz baja), vagy pedig vizet, hogy legyen kis leve. Ha bagettel fogyasztjuk, így nyugodtan lehet tunkolni.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk