r
Nosalty Logó

Vérnarancsos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Vérnarancsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    199.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1783 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 3103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütőpapírból vágjunk ki egy kerek formát a sütőforma aljához és helyezzük bele.
  2. Egy keverőtálba szitáljuk össze a lisztet a porcukorral. Adjunk hozzá pici sót, majd kézzel csipkedjük össze a vajjal az egészet. Végül nyomogassuk bele egy cakkos szélű, lehetőleg lecsatolható aljú piteformába úgy, hogy mindenhol szép magasra jöjjön fel a széle a tál tetejééig.
  3. Tegyük a fagyasztóba a tálat, ameddig bemelegedik a sütő, de legalább 15 percre, hogy a vaj kicsit megdermessze a tésztát.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a rácsot tegyük az alsó harmadba.
  5. Süssük az alaptésztát aranybarnára, ez kb. 25 perc, aztán vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni a formában.

A töltelékhez

  1. Mialatt hűl a tészta, készítsük el a töltelékkrémet. Helyezzünk egy sűrű szövésű szitát egy hőálló tálra, és tegyük félre.
  2. Egy közepes méretű, vastag talpú szószos edényben habverővel keverjük össze a finomra reszelt narancshéjat, a három vérnarancsból nyert narancslevet, a citromlevet, a cukrot, a tojásokat és a tojássárgát.
  3. Alacsony tűz felett, folyamatos keverés mellett melegítsük, majd forraljuk addig, ameddig a keverék elkezd sűrűsödni, ez kb. 5-10 perc. Keverés közben figyeljünk arra, hogy az edény aljának minden pontján, még a széleken is dolgozzunk a habverővel, különben nem egy időben melegszik a keverék, és esetleg odaéghet.
  4. Ezután azonnal öntsük át a szűrőn a krémet. Habverővel keverjük hozzá rögtön a kockákba vágott vajat, míg teljesen fel nem olvad benne, és hűtsük úgy 10 percig. (Ha a szűrőn átöntve kicsi darabok maradnának benne, akkor turmixolással még megmenthetjük a krémet.)
  5. Tegyük a formában kihűlt alaptésztát egy egyenes felületre, pl. a konyhapultra. Öntsük bele a krémet a tésztába. Hagyjuk még egy ideig szobahőmérsékleten dermedni, majd ha már nem lötyög benne icipici mozdításra a krém, akkor tegyük hűtőbe teljesen kidermedni. Ez minimum 3 óra, de inkább egy egész éjszaka.

A díszítéshez

  1. Tálalás előtt vegyük le a piteforma oldalát, és az aljáról a sütőpapír segítségével húzzuk át egy szép tálra. Díszítsük filézett vérnarancs-szeletekkel. Adhatunk mellé tejszínhabot vagy vaníliafagyit. Hűtőben akár 3 napig eláll, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2574
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 08.

Ajánló

Ha még izgalmasabban szeretnétek tálalni, süssétek hosszúkás, téglalap formájú sütőedényben. Egészen különleges, a piték újhullámja!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy a vérnarancs az édes narancs egy mutáns változata, ez a pite pedig egy variációja a lemon curd pie-nak. A csavar, amivel készült az, hogy a citromot vérnarancsra cseréltem. Ebben az angol pitekülönlegességben élvezhető a legjobban a citrushatás. Egy bomba színű csoda.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek