r
Nosalty Logó

Vermutos spárgakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vermutos spárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1759 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 222 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4422.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    2837 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1754 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2735 micro
Összesen 1759 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a spárgák alsó részét egy hámozóval a fás részektől. Azután a fejeket letörjük, és félretesszük, az alsó részeket pedig kisebb darabokra vágjuk.
  2. A hagymát csak úgy tessék-lássék felkockázzuk (mivel úgyis turmixolás áldozata lesz), 1 ek vajon kevés sóval pároljuk. Amikor üvegessé válik, megszórjuk fehérborssal, átkavarjuk, majd öntünk rá egy pohár vermouthot. Ezt követően beletesszük az apróra vágott spárgarészeket, felöntjük a zöldséglével (ez húslé is lehet, de nálunk Viola miatt nem az), megsózzuk, és lassú tűzön forraljuk.
  3. Közben a gombákat cikkekre vágjuk. 1 ek vaj és kevés olívaolaj keverékén pirosra sütjük, a végén minimális zúzott fokhagymát teszünk rá, tekerünk borsot, picit sózzuk, és félretesszük a spárgafejek mellé.
  4. A tejszínt és a keményítőt összekeverjük.
  5. Ezalatt az idő alatt a levesben puhára főnek a spárgadarabok, így egy botmixerrel zöld színű egyveleget gyártunk belőle.
  6. Visszatesszük a tűzre, belerakjuk a párolt gombát és a spárgafejeket.
  7. Hogy ne vesszenek kárba az ott keletkezett ízek, a serpenyőt, amiben a gombát megpirítottuk, kiöblítjük egy kis levessel, és ezt a finom, fűszeres lét is beleöntjük a fazékba.
  8. Elkészítjük a zöldséggaluskát. Egy müzlis tálkába beletesszük a vajat, a szárított zöldségeket, a tojást, a lisztet és egy egészen picike sót. Rögtön beleszaggatjuk a levesbe egy kávéskanállal (vagy késsel, már nem is tudom).
  9. Ekkor egy keveset kimerünk a levesből, ráöntjük a keményítős tejszínre, és beleöntjük a levesbe. Teszünk rá még egy picit vermouth-ot az íze kedvéért.
  10. Egyet rottyan még, és kész is.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 651
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzátartozik, hogy nem szeretem különösebben a spárgát, és előkészíteni is legalább annyira zsenánt, mint pl. a halászlét passzírozni. Én nagyon lusta háziasszony vagyok, kevés dolgot szeretek csinálni, ami macerás. Évente egyszer azért csak rászánom magam a spárgával kapcsolatos műveletekre. Most krémleves készült belőle. Igazából nem tudom, miért nem szeretem a spárga körüli munkálatokat, mert a zöld (számomra ez tavaszi, a sárga olyan semmilyen) mindig zsenge, alig van egy kis pucolni való az alján, összességében hamar kész vagyok. Biztos valami fóbia.:))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek