r
Nosalty Logó

Veriko-mákos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Veriko-mákos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 4557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8386 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    4089 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    968 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 4557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.
  2. A darált mákot a forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a vaníliát, citromhéjat, fahéjat, cukrot, és ha kihűlt, a két tojásfehérjét felverjük, és hozzákeverjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, 2/3 részét a tepsibe terítjük, erre rátesszük a mákos masszát.
  4. A tészta 1/3 részéből rácsokat sodrunk rá, a rácsok kockáiba 1-1 szőlőt teszünk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4775
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Ajánló

Egy nagy pohár hideg tejjel, két kocka mákos linzer vacsira... mmm...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Mi az a veriko ? Szőlő... Már említettem az angol hátszín kuktában receptemben, hogy a sziget angol gyarmat volt, és amikor az angolok először megkóstolták ezt a hatalmas szemű, nagyon ízletes szőlőt, megszólaltak: very good, very good... na, ezt a szigetlakók akkoriban kiejteni nem nagyon tudták, így lett belőle a veriko, veriko... (néhány száz évvel ezelőttről beszélünk). Mindenesetre, ezt meséli a fáma... Imádom a linzer tésztáját, a mákot is mákkal... nálunk is szüretelnek, mindig hoz valaki valamilyen szőlőfajtát, nagyon zamatos a süti tetején.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?