r
Nosalty Logó

Verdás torta - Autótorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pechula Alexa
Verdás torta - Autótorta 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Összesen 8950 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1678.5 g
  • Cukor
    1118 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1778 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1743 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 8950 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

  • 10 dkg porcukor (vagy amennyire szükség van, hogy ne ragadjon)

A vajas krémhez

Elkészítés

A vizes piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojássárgákat 20 dkg (por)cukorral és 4 ek vízzel folyamatosan kikeverjük.
  2. A fehérjéket 4 ek vízzel keményre verjük, és kb. 5 dkg cukorral továbbverjük.
  3. A liszt felébe a szódabikarbónát belekeverjük, s ezt hozzákeverjük a tojássárgákhoz, majd a hab felét is hozzáadjuk, azután a többi lisztet, és a fennmaradt habbal könnyedén elkeverjük.
  4. Vajas, lisztes tepsiben egyenletes hőmérsékleten sütjük.
  5. A gesztenyés krém úgy készül, mint a gesztenye csoda esetében.
  6. A habtejszínt kis porcukorral lágy habbá verjük, a masszát beletörjük, és hozzáadjuk a zselatint, végül fakanállal belekeverjük a meggyeket is.
  7. A pudingos krémhez, 3 dl tejet forralunk, elkészítjük a pudingot szokott módon.
  8. Babapiskótát tördeljük, és megöntözzük rummal és meggylével, amennyit felvesz, hogy ne legyen túl vizes.
  9. Ha kész a puding, belekeverjük a babapiskótás masszát és a meggyet.
  10. A fondant-hoz itt találtam a receptet. (A pirosat színezővel, a barnát kakaóval színeztem.)
  11. Hullámvonalban felezzük a tortát, és két lapba vágjuk.
  12. Egyik felét a pudingossal, másikat a gesztenyéssel töltjük úgy, hogy kb. egy magasak legyenek.
  13. A fehér fondant kinyújtjuk kb. 2-3 mm-esre, alá bőven szórunk porcukrot, hogy ne tapadjon le.
  14. Vajas krémmel bevonjuk a tortát, és ráfektetjük a fondant, rásimítjuk, és a maradékot alul levágjuk, és "alágyúrjuk" a torta alá.
  15. Az utat és a táblákat megformázzuk a többi színes fondant-nal, de mást is lehet készíteni rá, a golyók m&m's golyók.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10449
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Finom desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pechula Alexa 22 recept

Párom keresztapjának 40. születésnapjára készült.

Hozzávalók

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek