r
Nosalty Logó

Venetoi töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Venetoi töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1853 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 617 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5743.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    2234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1425 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    2135 micro
Összesen 1853 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet jobbról, balról bemetsszük, és "kinyitjuk" a csirkemellet egy széles, lapos hússá. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A kenyeret késes aprítóban összevágjuk, hozzáadjuk a fűszernövényeket, a lágy vajat és darabosra daráljuk. Beledaraboljuk a paradicsomot és az olívabogyót, frissen reszeljük bele a parmezánt. Fűszereket, fokhagymát is hozzáadjuk. Megpirítjuk a fenyőmagot, azt is hozzáadjuk.
  3. Kap egy tojást, és összeállítjuk. A kiterített csirkemell közepébe töltjük, majd áthajtjuk a húst a töltelék felett, és összetűzzük.
  4. A töltött húsokat vékonyan megkenjük az aszalt paradicsom olajával, és a tetejére kevés reszelt parmezánt szórunk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefóliázva 10 percre, majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk a hús tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1288
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Venetoi töltött csirkemell
Évi néni 1830 recept

Váncsa István Lakoma 2. kötetében olvastam. Tekintettel a családomra, némi változtatást eszközöltem a recepten. Ott ugyanis a töltelékben benne van a csirke mája, de én ezt kihagytam. Valamint nem egész csirkét, csak a mellét töltöttem. De az ötlet remek. Kicsit kibővítettem a töltelékhez valókat. Ez volt az én protein napom a 90 napos diétában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!