r
Nosalty Logó

Vendégváró szendvicskrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Loveiny
Vendégváró szendvicskrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 229 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1151 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 229 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4287.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    2926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 1151 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát, a hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk, hogy később viszonylag kenhető legyen a krém. A főtt tojást a tojásvágóval felkarikázzuk, majd keresztbe fordítjuk, és még egyszer felvágjuk, hogy kis kockákat kapjunk.
  2. A feldarabolt hozzávalókhoz hozzákeverjük a tejfölt, majonézt és mustárt. Az arányokon néha kicsit változtatok, ha a tejföl túl folyós, vagy a mustár túl erős lenne.
  3. A vizet egy kis lábasban felforraljuk, és feloldjuk benne a leveskockát. Én erőleves kockát használok, mert abban csak zöldségek vannak, de néha rakok bele a házi lefagyasztott zöldséglevesemből, viszont olyankor bele kell kalkulálni a folyadék mennyiségbe. Ha a leveskockás víz forr, bele lehet rakni a stabarkot. Én 25 g-os kiszerelésben szoktam venni, annak a fele elég 2 dl folyadékhoz. Óvatosan kell csinálni, mert szeret csomós lenni. Van egy aprócska habverőm a célra, ilyenkor őrülten keverem, miközben hozzáadom. Próbáltam már hideg vízben kikeverni, de hiába olvastam azt az interneten, hogy hőre aktiválódik, erről magának az anyagnak senki sem szólt. Ugyanúgy összekapta magát, mintha meleg vízbe raktam volna. Szóval, a titok, hogy keverni kell. Nagyon.
  4. A besűrűsödött stabarkot hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. Jó alaposan, hogy mindenhova jusson. Azt tapasztaltam, hogy az apró csomócskák feloldódnak, de a nagyokat mindenképpen ki kell keverni még a tűzhelyen.
  5. A krémet végül pár órára állni hagyjuk, majd kenyérfalatkákra kenve nosztalgiázunk velük. Legjobban szombat reggelente esik, az ágyban, rajzfilmnézés közben.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 30379
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Loveiny 7 recept

Gyerekkorom nagy kedvence. Régen ugyanezekkel a hozzávalókkal és egy tasak zselatinnal készítettük, és kibélelt őzgerinc formába öntöttük. Szépen megszilárdult, és vágható volt. Ez volt a Vendégváró. Miután vegetáriánus lettem, évekig mellőztem, de később elkezdtem kísérletezni a növényi zselésítőkkel. Egyik sem lett olyan kemény, mint a zselatinnal, de egy kellemes szendvicskrém állagot kaptam. Már ez is eléggé boldoggá tett. Ha valaki zselatinnal készítené, ajánlom, hogy ne vágja annyira apróra a dolgokat, mint én, mert a szeletekben sokkal jobban mutatnak a nagyobb darabok. Esetleg szeletelhetnek bele egy kis sonkát, édesanyám régen mindig rakott bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek