r
Nosalty Logó

Vendégváró szelet glutén- és laktózmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PiciPingi
Vendégváró szelet glutén- és laktózmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Összesen 7306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Összesen 265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    266.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3313.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1120.8 g
  • Cukor
    638 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 7306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Elkészítés

Hozzávalók a tésztalapokhoz

  1. A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, a margarin és a tej aránya változhat, a lényeg, hogy egy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Miután jól összedolgoztuk, 2 részre szedjük, mindkét cipót elég vékonyra kinyújtjuk, és tepsi hátulján megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a piskótához

  1. A piskótánál szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét nagyon lazán felverjük. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a vizet, majd a lisztet, és jól elkeverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a lazán felvert tojásfehérjét, és összekeverjük. Tepsiben megsütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A krémnél a 8 dl tejből 6 dl tejet felteszünk forrni.
  2. A maradék 2 dl tejet egy tálba öntjük, belekaparjuk a vaníliarúd belsejét (a héját a forró tejbe tesszük, hogy a maradék íz is kijöjjön belőle), beletesszük a vaníliás pudingot és a rizslisztet, és elkeverjük. amikor a tej elkezd picit forrni, beleöntjük a pudingos-lisztes masszát, és sűrűbb pépet főzünk belőle.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni. Miközben hűl, a porcukrot, vaníliás cukrot és a vajat habosra kikeverjük robotgéppel, majd hozzáadagoljuk a már kihűlt pépet.

Hozzávalók a mázhoz

  1. A mázhoz egy lábasban felteszünk egy kevés vizet forrni, majd egy fémedénybe beletesszük a porcukrot és a tojásfehérjét, majd a gőz fölött legalább 8-10 percig verjük, amíg szép keményebb tojáshabot kapunk.

Legtetejére

  1. A süti összeállítása a következő: 1 lap + krém + piskóta + krém + 1 lap + krém + máz + kakaópor. A tetejére és az oldalára kevesebb krémet tegyünk, a tetejére úgyis rákerül a máz és a kakaópor, az oldalát megszórhatjuk mandulaforgáccsal vagy bármi mással.
  2. Akinek nem muszáj mentes étrendet tartania, ezt a receptet normál hozzávalókkal is el tudja készíteni. Azért is költséges, mert mentes alapanyagokból készült.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x21x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21093
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró szelet glutén- és laktózmentesen
PiciPingi 3 recept

Pár hónapja derült ki, hogy gluténérzékeny vagyok a laktózérzékenységem mellett. Próbálkozom a sütéssel, kisebb-nagyobb sikerrel, ez a süti egész jól sikerült, a többihez képest. Ezt a sütit ünnepekkor tökéletes elkészíteni. :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek