r
Nosalty Logó

Vegyes töltött csillagok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
venusz1
Vegyes töltött csillagok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

Összesen 703 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

Összesen 4218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 703 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9775.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1943 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1932 mg
  • Nátrium
    5460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1838.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    622 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1062 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 4218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt, a tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra. Vágjuk ketté. Készítsük el a töltelékeket.
  2. Ha elkészültek a töltelékek, kenjük meg az egyik lapot, óvatosan helyezzük rá a másikat, és csillag formájú sütemény kiszúróval vágjuk ki a formákat.
  3. Kenjük meg a tojással a tetejét. Megszórhatjuk szezámmaggal, köménymaggal, reszelt sajttal.
  4. Készre sütjük.
  5. Sajtos töltelék:
  6. Zúzzuk össze a fokhagymát, pucoljuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apró kockára.
  7. Olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát.
  8. A sajtot reszeljük tálba, adjuk hozzá az egész tojást és a pirított hagymát.
  9. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és pirospaprikával ízesítjük.
  10. Botmixer dolgozzuk simára.
  11. Gombás töltelék:
  12. Hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és olajon megpirítjuk.
  13. Megpucoljuk, és összevágjuk a gombát, majd a hagymához adva, addig pároljuk, míg a levét elfövi.
  14. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, majd kihűtjük.
  15. A 2 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a fűszeres gombához keverjük.
  16. Végül dolgozzuk a töltelékbe a sajtot.
  17. Káposztás töltelék:
  18. Reszeljük le a káposztát, és sózzuk be. Pihentessük egy órát.
  19. Nyomkodjuk ki a levét.
  20. Forró olajon karamellizáljuk a cukrot, rakjuk rá a káposztát, és pirítsuk barnára.
  21. Hűtsük langyosra, sózzuk-borsozzuk, majd dolgozzuk bele a 2 tojást.
  22. Sonkás töltelék:
  23. Pucoljuk meg a hagymákat, aprítsuk fel, forró olajon pirítsuk meg.
  24. Daráljuk apróra a sonkát, és keverjük a hagymákhoz. Borsozzuk ízlés szerint, és lazítsuk 1-2 evőkanál tejföllel annyira, hogy kenhető legyen a töltelék.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 696
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 83199
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 20.

Ajánló

Természetesen a egy leveles tésztát egyfajta töltelékhez elég, de úgy variáljuk, ahogy akarjuk. Gyorsan elkészíthető. Fagyasztható, majd használat előtt forró sütőbe toljuk, és néhány perc alatt megmelegítjük. A formák közti maradékot gyúrjuk össze a töltelékkel együtt, és nyújtsuk ki: ebből stanglikat készíthetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegyes töltött csillagok
venusz1 27 recept

Szeretek varrni is, így mindig megveszem a burdát. Egy régebbi számban találtam erre a receptre.

Hozzávalók

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!