r
Nosalty Logó

Vegán kávés almakenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
VintageUnikornis
Vegán kávés almakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 999 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 999 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba szitáljunk össze minden száraz hozzávalót, majd tegyük félre.
  2. Az almát alaposan mossuk meg, majd nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük le. Kissé kinyomkodjuk, hogy ne áztassa el túlságosan a tésztát, majd egy kisebb tálba tesszük.
  3. Hozzákeverjük a fennmaradó nedves hozzávalóinkat (kivéve a mandulatejet). Ezután két adagban hozzáadva addig keverjük a lisztes keverékkel, míg homogén masszát nem kapunk.
  4. Semmiképp sem szabad, hogy folyós állagú tésztát kapjunk, amennyiben azonban nem tudja az összes lisztet felvenni, egy pár csepp mandulatejjel segíthetünk rajta.
  5. Szilikonos formában 180 fokon, légkeverésen tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2399
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 19.

Ajánló

Bátran kísérletezzünk, adjunk hozzá különböző ízesítésű kávéport (karamellás, csokis, mogyorós...), valamint ennek megfelelően zúzott magvakat vagy kockázott idénygyümölcsöket.

Receptkategóriák

Vegán kávés almakenyér
VintageUnikornis 12 recept

Tömör, ízvilága mégis friss és könnyed, állaga pedig leginkább egy kiváló, ragacsos brownie-hoz hasonlítható. További friss/aszalt idénygyümölcsök vagy zúzott magvak hozzáadásával minden igényt kielégíthető édességet készíthetünk. Hidegen és melegében is egyaránt isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek