r
Nosalty Logó

Vegán hortobágyi palacsinta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Vegán hortobágyi palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

palacsinta

töltelék

öntet

Összesen 878 kcal
  • 22% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

palacsinta

töltelék

öntet

Összesen 2632 kcal
  • 22% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

palacsinta

töltelék

öntet

Összesen 180 kcal
  • 22% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 878 kcal
  • 22% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    291.9 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 2632 kcal
  • 22% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    124 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

öntet

Elkészítés

palacsinta

  1. A tészta hozzávalóit simára keverjük el, ehhez legjobb robotgépet használni. Most következik a hűtött pihentetés, amire szánjunk legalább fél órát, de az sem baj, ha több. A sütésnél enyhén olajozzuk a serpenyőt, mielőtt beleöntjük a tésztát. A palacsintát közepes lángon süssük meg mindkét oldalán. Miután kisültek a palacsinták, takarjuk le, hogy megpuhuljanak. Így könnyebb lesz majd tölteni és feltekerni. Amíg kisülnek, készítsük el a tölteléket és a szószt.
  2. A szejtánt daráljuk meg, a zöldségeket vágjuk apróra.
  3. Kis olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a szejtánt és a paprikát, és így is pirítsuk át. Ízesítsük, majd öntsük fel 2,5 dl vízzel, és hagyjuk főni 10 percet. Amikor kész, szűrjük le.
  4. A szejtán levét keverjük csomómentesre a tejszínnel, az ecettel és a liszttel. Forraljuk fel a szószt.
  5. Töltsük meg a palacsintákat, és a tányéron locsoljuk le őket a finom paprikás szósszal. Célszerű úgy tölteni, hogy a tölteléket egy csíkba rendezzük, majd a két szemben lévő szélét kicsit behajtjuk, és így tekerjük fel. Így nem fog kifolyni a töltelék, és nagyon gusztusos is lesz a végeredmény.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 17373
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 11.

Receptkategóriák

Fantasztikus dolog újragondolni a régi, megszokott ételeket, amikor régen nem látott fogások, egyszervolt, kedves ízek köszönnek vissza új formában. A hortobágyi palacsinta az az étel, ami vegáknak sajnos teljesen kiesik, bár a bennfentesek szerint étteremben egyáltalán senkinek nem nagyon ajánlott ilyet enni, de ezt most inkább hagyjuk is, hiszen vegán témában mozgunk. Szóval, úgy esett, hogy már vagy 20 éve nem ettem hortobágyi palacsintát, de mégsem én voltam az, akinek eszébe jutott. Anyukám egyszer felsóhajtott, és én meg nem felejtettem el ezt legközelebb, amikor palacsintát sütöttem.  Egy családnyi adag palacsinta lesütése közben épp volt idő a töltelékekkel kísérletezni. Hogy megörült neki aztán! :) Amúgy én is, és tényleg megérte az összes belefektetett másodpercet! :)

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek