r
Nosalty Logó

Vegán birsalmás pite

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
mandulaforgács
Vegán birsalmás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Összesen 442 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Összesen 5288 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Összesen 279 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 442 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    343.7 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2015.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 5288 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A kókuszzsírt a vízzel langyosra melegítjük, majd összegyúrjuk a száraz hozzávalókkal. Minimum fél óráig hideg helyen pihentetjük. (Ha később szeretnénk elkészíteni, hűtőszekrényben több napig is eláll).
  2. Sütőpapírral kibéleljük a piteformánkat, vagy kiolajozzuk, és rizsliszttel megszórjuk.
  3. A pihentetett tésztát formára nyújtva a tepsibe helyezzük, de az is elég, ha egyszerűen csak belenyomkodjuk a tésztát.
  4. 170 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük a tésztát, közben elkészítjük a tölteléket.

Ropogós réteghez

  1. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, ledörzsöljük róla a vékony belső héjat, és durvára daráljuk.
  2. A szőlőmagolajat meglangyosítjuk, beletesszük a mazsolát, és pár percig áztatjuk. Az áztatott mazsolát is felaprítjuk, összekeverjük a mogyoróval, majd rákenjük a kisült tésztára.

Birsalmás krémhez

  1. Felkockázzuk a birsalmát (nem kell meghámozni), hozzáadjuk a kókuszcukrot, 1 dl vizet, és egy nagyobb lábasban lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. (Többször megkeverjük, nehogy leragadjon.) Botmixerrel pürésítjük.
  2. A maradék 3 dl vízben elkeverjük a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a birspüréhez, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a kókuszzsírt. A meleg krémet rátöltjük a pitére. Visszatesszük a sütőbe, és 10-15 percig sütjük még, 160°C-on. Figyeljük a tészta szélét, amikor megpirul, készen van.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1195
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptkategóriák

Vegán birsalmás pite
mandulaforgács 3 recept

Ez a gazdag, őszi, vegán sütemény gluténmentes, és nem tartalmaz finomított cukrot sem. Az íze mégis olyan telt, gazdag és zamatos, hogy nemcsak a diétára kényszerülők fogják élvezni. 

Hozzávalók

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek