r
Nosalty Logó

Vegaburger csicseriborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Országh Kitti
Vegaburger csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

Öntet

Összesen 403 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

Öntet

Összesen 2407 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

Öntet

Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 403 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7530.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    4047 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2769 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2771 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2887 micro
Összesen 2407 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

Öntet

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A puha csicseriborsót, a zsemlemorzsát, az összeaprított petrezselymet, mentát, a sót és fa zúzott okhagymát alaposan összedolgozzuk, egészen addig, amíg tészta állagú nem lesz.
  2. Jöhet a frissen facsart citromlé, sütőpor, kömény, chiliszósz, bors, olívaolaj... nagyon alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, mixer segítségét is igénybe vehetjük. Ha túl száraznak látjuk, még egy kevés citromlevet csepegtethetünk hozzá.
  3. A tenyerünkben kis gömböket formázunk a tésztából, majd pogácsával lapogatjuk őket. Kb. 7-8 darab lesz belőle. Sütőpapírra tesszük őket, olívaolajjal meglocsoljuk és betoljuk a sütőbe. Ha szépen barnulni kezd az egyik fele, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a kapros öntetet: a joghurtot összekeverjük a tejszínnel vagy zabtejszínnel, rizskrémmel, az aprított fokhagymát, kaprot, petrezselymet hozzáadjuk, betessszük pár órára hűtőbe.
  5. Tálaláskor a kettévágott zsemlékbe tesszük a fasírtokat, meglocsoljuk az öntettel, koktélparadicsommal kínáljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8188
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Régóta keresem a tökéletes vegaburger receptjét. Mivel vannak erőfeszítéseim az irányban, hogy minél több vegetáriánus napot iktassak be, így született meg ennek szendvicsnek az ötlete. A cél az, hogy legfeljebb heti egyszer-kétszer fogyasszak húst - ezzel a recepttel máris egy lépést tettem előre. A házi zsemle receptjét, amit  a hamburgerhez sütöttem, itt találhatjátok. 

Hozzávalók

A fasírthoz

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?