r
Nosalty Logó

Vasárnapi tyúkhúsleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vasárnapi tyúkhúsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1630 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 10 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    2679.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1509 micro
  • β-karotin
    4192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6064.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1583 mg
  • Nátrium
    3069 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    13397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1086 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    7545 micro
  • β-karotin
    20960 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    4086 micro
Összesen 1630 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 10 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot jól megtisztítjuk.
  2. Hideg vízben alacsony lángon elkezdjük főzni. A habot le kell szedni, amikor elkezdi kiadni magából. Nagyon fontos, addig szedjük a habot, amíg látunk a leves tetején.
  3. Amikor már tiszta a lé, akkor jöhetnek bele a zöldségek. Ezeket bármilyen formában bele lehet tenni (hosszúkás, kocka, félbevágott...). A csokor petrezselymet felezzük el, és csak az egyik felét tegyük bele.
  4. Ahogy a zöldségek elkezdenek főni, az általuk keletkezett fehér habot is érdemes leszedni.
  5. Fűszerezés mindenképp a habok leszedése után történjen. Mehet bele 1-2 tyúkhúsleves kocka, 1 kanál delikát, 1-2 kanál só (igény szerint), 1-2 kiskanál bors (ízlés szerint).
  6. Amikor a hús puha (egy villát bele lehet szúrni) és a zöldségek is megfőttek (nem túlfőttek), akkor a zöldségeket külön tálba kiszedjük, külön tálaljuk a húst is. Mielőtt levennénk a tűzről, a maradék csokor petrezselymet beletesszük, és 2-3 percig hagyjuk puhulni.
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9602
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a húslevest szinte minden vasárnap elkészítem magamnak és a páromnak. Ha pedig egy két vendég betoppan, nincs, aki nemet mondjon egy kis húslevesre. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek