r
Nosalty Logó

Vasárnapi sütőtök quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Vasárnapi sütőtök quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 667 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2662 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7118 micro
  • β-crypt
    5833 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 667 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3197.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4037 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    5604 micro
  • β-karotin
    28473 micro
  • β-crypt
    23334 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 2662 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    289 micro
  • β-karotin
    1467 micro
  • β-crypt
    1202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt félbevágjuk, megpucoljuk, magját kikaparjuk és felkockázzuk. (Csak az egyik felére lesz szükségünk, a másikból csinálhatunk pl. krémlevest.)
  2. A hagymát vékony csíkokra, a főtt húst kis kockákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, rádobjuk a lilahagymát, és 1-2 percig pirítgatjuk.
  4. Rádobjuk a mazsolát, és addig sütjük, amíg el nem kezd karamellizálódni.
  5. Beletesszük a felkockázott sütőtököt, megszórjuk rozmaringgal, aláöntjük az alaplevet, sózzuk, teszünk bele szerecsendiót és fehérorsot, majd lefedve addig főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul.
  6. Akkor hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáöntjük a tojásokkal elkevert tejszínt, majd óvatosan keverjük hozzá a főtt húst és a diót is.
  7. A leveles tésztát kinyújtjuk.
  8. Egy pitesütő-formát kivajazunk-lisztezünk, belesimítjuk a tésztát, beletöltjük a tölteléket.
  9. A hulladék tésztából rácsokat gyártunk a pitére.
  10. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pirosra-ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20614
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 16.

Ajánló

Sósra számítunk elsősorban, mégis édeskés...ínyenceknek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vasárnapi húsleves nálunk mánia. Szeretem, de ha megvonják tőlem pár hónapra, hát nem fakadok könnyekre. A leves amúgy mindig elfogy, nagyobb probléma, hogy mit csináljunk a maradék husival - ha arról van szó, a levesrajongók sem olyan lelkesek már. Általában pástétom készül belőle, de a lilahagyma blogján találtam egy érdekes sütőtök quiche receptet, és nagyon ki akartam próbálni. Kicsit alakítgattam rajta, hogy a főtt husit is elnyelje, és nagyon meg vagyok elégedve a végeredménnyel! Ha nincs kéznél maradék főtt vagy sült husink, temészetesen frissből is csinálhatjuk. Ez esetben a csirkemellet még a lilahagyma előtt pirítsuk hirtelen aranybarnára, és a sütőtökkel együtt pároljuk puhára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek