r
Nosalty Logó

Vasárnapi répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Vasárnapi répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1521 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2322 micro
  • β-karotin
    5546 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 1521 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.4 g

Zsír

  • Összesen
    380.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7363.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1523 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    3194 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2784 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    9288 micro
  • β-karotin
    22183 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2545 micro
Összesen 6084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    440 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Narancs héját kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a narancsot kicsavarjuk. A diót ledaráljuk. A sárgarépát szintén kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat cukorral, vaníliacukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a narancs levét, lereszelt héját, fahéjat.
  3. Lisztet összekeverjük a sütőporral.
  4. Tojáshabba belekeverjük a sárga masszát, a lereszelt sárgarépát, a lisztet és a ledarált diót.
  5. Ezek után egy zsírpapírral kibélelt tortaformába öntjük a folyékony masszát. Előmelegített sütőben először alul-felül 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 30-35 percig készre sütjük (itt is érvényes a tűpróba módszer a tökéletes piskóta elkészítéséhez:) ).
  6. A kihűlt piskótát 3 részre (de lehet 2-re is) vágjuk, és minden lapot megkenünk lekvárral, és megtöltjük krémmel.

Krémhez

  1. A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük. A mascarponét (natúr vajkrémmel is kiváltható) a porcukorral és a vanília aromával elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt, és jól elkeverjük.

Díszítéshez

  1. A tortát kívülről is befedjük krémmel, oldalát darált dióval díszítjük. Tetejére marcipán répát teszünk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 62907
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi répatorta
Esztella22 16 recept

A család új kedvence :) Mondanom sem kell, hogy alig éli meg a hétfőt. :) Ajánlom mindenkinek, akik készen állnak egy új ízrobbanásra. Jó étvágyat hozzá! :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek