r
Nosalty Logó

Vargányagomba-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Vargányagomba-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 898 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 223 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    2754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2899 micro
Összesen 898 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, 3-4 cm-es vékonyabb darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük legalább 0,5 cm vastag szeletekre.
  2. A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit puhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal tovább pirítjuk 2-3 percig, kisebb lángon.
  3. Ha a gomba is puhult egy kicsit, megszórjuk borssal, egy kanál liszttel és pirospaprikával, aztán felengedjük zöldség alaplével, lefedve főzzük kb. negyed órát.
  4. A tejfölt egy kis forró levessel habverővel elkeverjük, hogy nehogy összemenjen, amikor a levesbe tesszük, majd behabarjuk vele a levest. Ugyanekkor beletesszük a friss orzo tésztát is, mert az is megfő 2 perc alatt.
  5. Összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 46723
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vargányagomba-leves
Évi néni 1830 recept

Torma és a fincsi leves kedvéért készítettem ezt a tésztát, ami remekül illett az ételbe. Csató példájára, most már én is tartok a mélyhűtőmben vargánya gombát, hogy bármikor felhasználhassam, ha megkívánom. Nem olcsó mulatság, de úgy gondolom, megérte ez a gazdag íz, amit a levesnek adott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek