r
Nosalty Logó

Vargabéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Vargabéles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 831 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4980 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 277 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 831 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6682.6 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2298 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.8 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 4980 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 277 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon !
  2. A túrót villával összetörjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk.
  4. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, valamint a mazsolát, összekeverjük a túróval és a tejföllel.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan elvegyítjük a túrós keverékkel.
  6. A langyosra hűlt tésztát apránként belekeverjük a túrós masszába.
  7. A tepsit kikenjük olajjal, kibéleljük egy réteslappal, amit megkenünk olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk olajjal, majd még egy réteslap következik.
  8. Ezt követően rásimítjuk a túrós masszával elkevert tésztát, amit beborítunk a maradék réteslapokkal, úgy hogy a réteslapok tetejét egyenként beolajozzuk.
  9. A legfelső lapot a maradék olajjal elkevert 1 db tojássárgával megkenjük.
  10. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük, ha a teteje nagyon pirulna lazán beborítjuk zsírpapírral.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1413
  • Tegnapi nézettség: 64
  • 7 napos nézettség: 734
  • Össznézettség: 686905
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 11.

Ajánló

A tepsim 28x38 cm-es, a réteslap kicsit kisebb méretű volt, így két lapot széles csíkokra vágtam  és kipótoltam a hiányzó részt. A vargabélest nagy kockákra vágva, porcukorral megszórva melegen, de nem forrón tálaljuk. Kiadós leves után főételként fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vargabélest most sütöttem először. Több receptet elolvastam, összehasonlítottam, saját ízlésem szerint módosítottam, így jött létre ez a változat. Mivel csak a szűk család volt itthon, jutott a szomszédoknak is. Mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek