Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül recept

hozzászólások (53)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

összesen: 460 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

összesen: 4592 kcal

energiatartalom / 100 g *

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

összesen: 211 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (53)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Wed, 2015-12-23 15:25

Én egy kicsit át varriálom. A pudingot tejjel készítem, ahogy a tasakon található és a túróhoz porból készült tejszínt teszek.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-10-22 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-10-21 02:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-05-02 02:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

aduss1116
Audrey1116 / aduss1116 Tue, 2015-04-07 19:56

Elkészítettem, bár egy kis változtatással, az aljára piskótát tettem, a pudingba pedig zselatint vagy két csomaggal biztos ami biztos alapon :D de nagyon finom lett, köszsönöm a receptet!!
ui.: ne hallgass a negatív kommentekre, mert aki fogyózik, az úgyis bűnözni fog ;)

kibobe65
kibobe65 Sun, 2015-04-05 16:20

Hát, sajnos nekem is nagyon megtetszett a recept és a süti maga. Meg is próbáltam csinálni, mivel már elég koros vagyok és tapasztalt és gyakorlott a sütésben, de ez sajnos húsvétra olyannyira nem sikerült hogy kanállal lehetett csak kienni és ráadásul még vendég is volt. A sütőpapir az aljára az a nedvességtől olyannyira elázott hogy nem lehetett szeletelni mert rátapadt a szelet aljára a nedvességtől, amit én előre láttam hogy vajon hogy is lesz ez a sütőpapir az aljára. Először minden összeállt, örültem nagyon, egész addig mig a vendégek elé kellett volna szeletbe tenni. Mikor felvágtam valamelyik krém olyannyira szétfolyt hogy szeletről szó sem lehetett, és az aljárról úgy kellett leszedni a papirt ami teljesen ráragadt és a nedvességtől elázott. Az ize csodálatos, de sajnos a kinézet ami nagyon fontos lett volna a gusztusosság miatt, az mind a sütőpapir, mind az hogy folyt a krém, pedig még habfixálót is vertem a tejszinhabba és tök kemény habot kaptam. Én igy jártam, jót akartam, de nem sikerült. Úgy csináltam mindent ahogy le volt irva.

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Sun, 2015-04-05 17:01

Sajnálom,hogy nem sikerült.Valami biztos nem stimmelt,mert én mindig így készítem,és még sokszor kemény is.Azt tudom írni,mint egy másik hozzászólónak,akinek szintén lágy lett.Lehet,hogy nem hűlt ki teljesen a puding,amikor a tejszínhab hozzákerült,így egyből belágyította a hő,vagy pedig a csomagoláson lévő elkészítés szerint készült a puding,tehát egy csomaghoz fél liter tej került.A receptben pedig a két csomagra van összesen 6 dl tej.

kibobe65
kibobe65 Sun, 2015-04-05 19:23

Köszönöm a választ, de én 6 dl. tejbe főztem a puddingot, és két csomaggal, és hagytam is kihülni mikor bele kevertem a tejszinhabot, és olyan keményre vertem a habot hogy vágni lehetett volna késsel, csak éppen a hütőből való kivétel után mikor felvágtam már folyt. lehet hogy az édesitő? miatt. Mivel a recept teáskanállal irta az édesitőt, igy én folyékonyat használtam. Na és a sütőpapir az alján. Szerintem az nem kell alája.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-03-28 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zs58
zs58 Mon, 2014-11-03 16:17

Véletlenül kattintottam. Szóval elkészítettem, egy kis változtatással. A kekszes masszát
két zsírpapír közé tettem,és úgy nyújtottam ki. A masszára kentem egy kis málna -lekvárt, negyed kiló túró helyett fél kilót használtam fel, a főzős puding helyett a hideg tejest, a többi stimmel. Mindenkinek ízlett nagyon.Igaz hogy nem alak barát,sőt a cukrosoknak nem ajánlott, de azért én vékonyka szeletkével megajándékoztam magam. Manka köszi.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-11-01 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Meske84
Meske84 Mon, 2014-09-15 22:29

Sziasztok,
Most készítettem el ezt a sütit. A recept azt írja, hogy a vaníliás krémet készítsük el először. Én viszont azt javaslom, hogy akkor készítsd el, amikor szükség van rá. Én a recept szerint cselekedtem és nagyon-nagyon összeállt a sűrű krém egy hatalmas csomóba (ami előtte csomómentes volt). Próbáltam feljavítani, de ennek eredménye a folyékony krém lett, főleg miután hozzáadtam a felvert tejszínt. Egy csomag zselatin fixet hozzáadtam és most a hűtőben pihen, várom, hogy szilárduljon és rátudjam kenni a tejszínhabot :)

sarai eva
sarai eva Sun, 2014-08-03 14:28

Hétvégére ez lett a sütemény és nagyon ízlett!
Mivel Hulala tejszínt használtam, elég lett a fél liter.
Többször is megfogom csinálni, köszönöm a receptet.

noras
noras Sun, 2014-07-27 14:49

Köszi a receptet :) Az emeletes élvezet süti cukormentes változatát én is hasonlóképpen szoktam elkészíteni, csak én a habtejszínhez rakok zselatin fix-et is, hogy tuti ne legyen folyós egy réteg sem, és a kihűlt pudingból egy picit belecsempészek a túrós rétegbe is, hogy krémesebb legyen, plusz a tetejére a kakaópor helyett diabetikus étcsokit reszelek. De nagyon guszta ez a kakaóporos változat is! És lehet, hogy nem alakbarát, de mindenképp szénhidrát csökkentett süti, ami ráadásul nem emeli meg olyan hirtelen a vércukor szintet, mint az agyoncukrozott változata ;)
Tortaformában még nem próbáltam (nem is értem, miért), úgyhogy külön köszönet ezért az ötletért!

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Tue, 2014-08-05 11:34

Szia!
Örülök,hogy tetszik.Sokféleképpen lehet variálni,csak fantázia kell hozzá.Az eredeti receptben például a tetején nem is kakaópor volt,hanem színes cukorkák,vagy még szerintem gyümölcsöt is lehet rátenni.Meggyet,málnát,epret...
A Férj szerint meg kevés volt a túró,tehát azóta felezem a pudingot,duplázom a túrót.:))

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Sat, 2014-07-26 16:34

Szia!
Nem tudom így látatlanban megmondani,tippelni tudok.
Az egyik tippem az,hogy mivel általában egy csomag pudingporhoz fél liter tej kell a csomagolás utasítása szerint,így két csomaghoz egy liter tej kell.Lehet,hogy esetleg nem figyelted hogy én csak 6 dl tejjel készítettem,pont azért,mert így keményebb lesz a krém.
A másik tippem az,hogy nem hűlt ki teljesen a puding,mielőtt belekeverted a tejszínhabot,még langyos volt,ezért egyből behígult a hab a meleg hatására,és így az egész folyékonyabb lett.Én már jártam így.:) Azóta csakis hűtőből kivett krémbe teszek habot.

koka1220
koka1220 Sat, 2014-07-26 10:05

Emberek, ne lovagoljunk már a szavakon!!!! Akinek tetszik, elkészíti, így, vagy ahogy neki szimpatikus, ha meg nem, keressen olyat, ami jobban megfelel az ízlésének! Ennyi.

jumbo13
jumbo13 Fri, 2014-07-25 09:23

Kedves Fogyni Vágyók!
A mesterséges édesítőszerek olyannyira rákkeltőek, hogy aki fogyni akar, az ne akarja helyettesíteni a cukrot ilyen szennyekkel, inkább egyáltalán ne egyen "édességet".
A fogyókúra úgyis az akaratról szól...

lilibe
lilibe Thu, 2015-03-26 20:57

te mit szeretsz enni lleginkább ? hát az ne egyél soha ... az is az akaratról szól..

jumbo13
jumbo13 Fri, 2015-04-03 16:47

Óóóóóó Lilibe, hogy te milyen kis rosszmájú vagy. Ne huncutkodj velem...

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Fri, 2014-07-25 09:49

Aki pedig nem akarja elkészíteni a receptet,csak kötekszik,az legyen szíves ne szóljon hozzá,ha csak az otthoni fotelból szakért.Természetes édesítők,pl.stevia is létezik.Viszont természetes cukor nincs,csak finomított.Az pedig hízlal,roncsolja a fogat.Én is tudok szakérteni.Szerintem ennek az oldalnak nem a kötözködés,a hozzávalók kritizálása a lényeg.Sót se használjunk,mert az is káros,ételízesítőt se,mert abban is szinte csak só van,bevizesedünk...Én ezzel a módszerrel élek,ez belefér a számomra kitapasztalt étrendbe,nem fogyókúrába,mert olyan nincs.Akinek tetszik készítse el így,vagy hagyományosan,akinek nem tetszik,ne készítse el.Ennyi

jumbo13
jumbo13 Fri, 2014-07-25 17:58

Elnézésedet kérem kedves Gyönyörű Manka, természetesen nem kötekedni akartam, de az édesítőszer megütötte a szemem, mert nekem az aszpartám, a szacharin, ciklamát, aceszulfám, szuklaróz jutott először eszembe. Steviát kóstoltam, de nekem szörnyű mellékíze miatt nem jöhet számításba. Kókuszvirágcukrot, mézet és rapadurát használok, de csak mértékkel, mert az a lényeg. Azt hiszem ez a süti is belefér egyszer kétszer egy évben.
Még egyszer ne haragudj!

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Sat, 2014-07-26 16:55

Semmi baj,én nem haragszom senkire,csak rosszul esett,hogy anélkül kritizálták néhányan a sütit,hogy elkészítették volna.Nem kell ugyanazokat a hozzávalókat használni,ha valaki nem édesítőszer-párti,csinálja simán.
Én találtam egy olyan módszert,amivel nem sanyargatom magam,szerintem rajtam kívül még ezer és ezer hölgy és úr édesszájú,a diétásabb napokon is megkívánja az édeset,nekik szerettem volna segíteni ezzel a számomra bevált recepttel.
Nem az egész tortát kell megenni,és nem is lefekvés előtt kell behabzsolni belőle,de ebéd után,vagy tízóraira egy szelet egyáltalán nem eredményez súlygyarapodást.
A kalóriaszámlálás pedig szerintem elég durva rögeszmévé tud válni...Nyilván nem árt tisztában lenni,hogy hol tartunk a nap folyamán,de hogy minden egyes összetevő pontos kalóriáját kiszámolni...Arra tényleg nagyon ráérősnek kell lenni.

Artemisz
Artemisz Fri, 2014-07-25 16:53

Kedves MankaBeauty!

Már hogy ne lenne természetes cukor! Pl. a gyümölcsökben, de van a zöldségekben is (borsó, répa, stb.). Érdemes utánaolvasni...

Ez nem (sem) kötekedés, csak objektív tény... :))

Üdv.
A

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Fri, 2014-07-25 17:08

Na akkor kedves Artemisz,kezdd te az olvasást,méghozzá az eddigi hozzászólásaimat vesézd át.Az ipari finomított cukorról van szó,amit pluszban hozzáadnak az emberek a sütihez,gyümölcsléhez,stb.Amivel általában édesítjük az otthoni ételeinket,és ami a termékek dobozain az első három összetevő között általában szerepel.HOZZÁADOTT cukor.Erről van szó.Ne csak nézz,hanem láss is,mielőtt szólsz.Nem az eleve gyümölcscukrot tartalmazó dolgokról beszéltem.Én a finomított cukrot és lisztet hagyom ki,és más alternatívát keresek.Sosem enném cukorral az epret,de gondolom más el nem képzeli anélkül.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-07-24 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.07.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pintyöke72
pintyöke72 Wed, 2014-07-23 21:11

Jaj de szép! Ugyan fogyin vagyok,de 1 szelet belefér! Tuti megcsinálom! :)

marizsuzsi
marizsuzsi Wed, 2014-07-23 19:42

Akinek nem tetszik a recept ne csinálja meg,de fölöslegesen akadékoskodik. Nekem tetszik és meg is fogom csinálni, csak nem fogyókúrásan. Én sokat sütök főzök,de az idétlen hozzászólásoktól a falra tudok mászni. Nagyon könnyű a recept és főzős puding helyett a házi krémes krémport lehet hozzá használni ilyen egyszerű a dolog. Persze ha valaki igazán tud sütni!!!!

rozsakatica
rozsakatica / rozsakatica Wed, 2014-07-23 17:02

30 dkg kekszmorzsa (Diet Nature Gullon keksz, nagyobb üzletekben kapható) 1296 kcal
2 ek cukrozatlan kakaópor 60kcal
5 dkg vaj 373kcal
1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint) 0
2 dl tej 1,5 % 88kcal
A túrós réteghez
25 dkg sovány túró 195 kcal
2.5 dl habtejszín (cukor nélküli) 667
2 citromból nyert citromhéj
1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint)
A vaníliás réteghez
2 tasak vaníliás pudingpor 309 kcal
2 dl habtejszín 533 kcal
6 dl tej 264 kcal
1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint)
A tetejére
2 dl habtejszín 533 kcal
1 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint)
1296
60
373
88
195
309
533
264
533
---------------
3951kcal

Artemisz
Artemisz Fri, 2014-07-25 16:38

Nagyon szorgalmas vagy! :))
(Egyébként minden recepthez van tápanyagtáblázat, az ételfotó felett rá kell kattintani a "tápanyag" fülre.)

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Wed, 2014-07-23 16:03

De nem akarok én ezen összeveszni senkivel.Aki olyan életmódot (nem fogyókúrát) követ,amibe beleilleszthető ez a sütemény a hozzávalóival,annak jó étvágyat a sütihez.:)

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Wed, 2014-07-23 15:56

Kedves Hozzászólók!
Aki esetleg olvasta már a blogomat is,az látta,hogy igen,én Update-párti vagyok.Ez a süti is úgy lett variálva,hogy beleférjen még a fogyás időszakában is délután 15 óráig.Sokan hiszik azt,ha valami diétás és alakbarát,akkor máris telezabálhatjuk vele magunkat.Erre is vonatkozik a mértékletesség.Én itt is csak a finomlisztet cseréltem le,illetve a finomított cukrot.A kulcsszó a finomított szénhidráton van,kedves Artemisz,én azokat mellőzöm,az általad említett hozzávalók is szénhidrátok,de az önmagában keményítőt tartalmazó pudingpor,és a búzakorpás keksz nem tartalmaz hozzáadott lisztet és cukrot.3 hónap alatt a keményebb diétás időszakban is lement a 12 kiló rólam,és ez a süti is jelen volt az étlapon.

anyanéna
anyanéna / anyanéna Wed, 2014-07-23 15:11

Norbi óta tudjuk, :) nem a zsír az ellenség, hanem a liszt és a cukor, azaz a szénhidrát!!!
Nekem tetszik!!! :)

460
kekszmorzsa 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 5 dkg
édesítőszer 1 teáskanál
tej 2 dl
sovány túró 25 dkg
habtejszín 2.5 dl
citromhéj 2 citromból nyert
édesítőszer 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
habtejszín 2 dl
tej 6 dl
édesítőszer 1 teáskanál
habtejszín 2 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
édesítőszer 1 teáskanál