r
Nosalty Logó

Vaníliás túrós-epres mascarponés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Vaníliás túrós-epres mascarponés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Összesen 1779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Összesen 7105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3270.3 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    654 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 1779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172 g

Zsír

  • Összesen
    399.3 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13081.2 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    3864 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    4324 mg
  • Nátrium
    3322 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.5 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2650 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    518 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2220 micro
Összesen 7105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta tésztát szokás szerint elkészítjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, és kikeverjük.
  2. A fehérjét habosra verjük, a masszához hozzáadjuk, és óvatosan simára kavarjuk.
  3. Két részre osztjuk, és megsütjük 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-20 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni, a hűlés után pedig kettévágjuk őket.
  4. Elkészítjük a krémeket. A vaníliapudingot megfőzzük, direkt fél liter tejet használunk a két porhoz, majd a túrót a habtejszínnel kikeverjük, és hozzáadjuk a pudingot.
  5. Majd elkészítjük az epres pudingot, és a mascarponét is kikeverjük az 1 dl habtejszínnel, majd ha kész a puding, hozzákeverjük.
  6. A lapokat felváltva, megkenjük a krémekkel, majd betesszük a hűtőbe 3-4 órára lehűlni. Ha lehűlt, akkor a habtejszíntkemény habbá verjük, majd megkenjük vele a tortát, és ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3961
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

A párommal a megismerkedésünk negyedik évfordulójára sütöttem. Mivel a vállam 1 hónapja eltört, és még igencsak gyógyuló félben vagyok, egy ilyen tortát készítettem, ami elég hamar megvan. Igaz, utána fél napot pihentetnem kellett a vállam, mert ez is megterhelte nagyon. De a köszönet és öröm nem maradt el, az pedig igazán kárpótol a fájdalomért!

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek