r
Nosalty Logó

Vaníliás rizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vaníliás rizstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kekszes alaphoz

A tejberizshez

A díszítéshez

Összesen 531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kekszes alaphoz

A tejberizshez

A díszítéshez

Összesen 6368 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kekszes alaphoz

A tejberizshez

A díszítéshez

Összesen 263 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    333.7 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.4 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1648 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 6368 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

  • 15 dkg keksz (zabfalatok)
  • 15 dkg vaj (olvasztott)
  • 1 ek vaj (a tortaforma kikenéséhez)

A tejberizshez

A díszítéshez

Elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. Egy kisebb tortaforma alját és peremét kivajazzuk.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A kekszet darálóval morzsásra törjük, és hozzáöntjük a kihűlt olvasztott vajat. Ezt kicsit gyúrogatni kell, hogy a vajból mindenhová jusson. Ha kész, a kivajazott tortaforma aljára nyomkodjuk úgy, hogy a pereme egy picit magasabb legyen.
  4. A sütőben addig sütjük, míg keményebb lesz (ennek az ideje kb. 10-15 perc, de figyelni kell, nehogy odaégjen!). A formában hagyjuk kihűlni is.
  5. A tejet a vaníliával, cukorral felforraljuk, beletesszük a rizst. Kb. 18-20 perc, amíg puhára fő. (Figyelni kell, mert a tej szeret kifutni. Azért használjunk zacskós előfőzött rizst, mert így sokkal hamarabb kész a dolog!) Ha kész és már sűrű a tejberizs, akkor teljesen ki kell hűteni. Ha kihűlt, jöhet hozzá a mascarpone. Jól elkeverjük benne, ettől finom krémes lesz. (Ekkor az állaga még mindig csak tejberizses, ahhoz, hogy szépen megmaradjon a formája, szükség van zselatinra.)
  6. Egy csomag zselatint készítsünk el (a csomagon leírtak alapján, de azt ajánlom, ne az egészet, hanem csak az elkészült folyadék felét, v. háromnegyedét öntsük a krémhez, mert így is hatásos lesz, de nem lesz kocsonyaszerű az állaga, hanem krémes marad). A zselatinos folyadékot alaposan keverjük el a tejberizsben, majd öntsük az egészet a kihűlt kekszre, a tortaformába.
  7. Egy éjszakára ajánlott a hűtőben hagyni, mert így biztosan megdermed.
  8. Másnapra szépen felveszi a tortaforma alakját, így azt már le lehet venni és körberakni a szélét piskótával. (Én a piskótákból levágtam késsel 2 cm-t, mert túl magasak voltak a tortához képest.)
  9. Hogy a piskóta rajta maradjon a torta szélén és mert mutatós, körbekötjük egy szép szalaggal, a művelet végét egy szép masnival koronázzuk meg.
  10. A habfixálóval felverjük a habtejszínt és a tetejét teljesen beborítjuk habzsákkal nyomott tejszínhabbal, végül elrakosgatjuk rajta a gumicukrokat.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 40132
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát az unokahúgom 3. szülinapjára készítettem el. Nagyon nagy sikere volt. Mindenki azt mondogatta, hogy: "De jó ötlet tejberizsből tortát készíteni"... És tényleg az! Nem én találtam ki a receptet, én csak módosítottam rajta egy picit, de nem bánom. Egyszerű, de nagyszerű édesség. A szép díszítés miatt pedig kellően ünnepi is!:)

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A tejberizshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?