r
Nosalty Logó

Vaníliás-mandulás almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
marcipann
Vaníliás-mandulás almatorta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 622 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 7437 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 172 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 622 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    287.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5139.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1879 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    693 mg
  • Foszfor
    1620 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1125.7 g
  • Cukor
    725 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1749.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 7437 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mandulát, a lisztet, a forgácsokra vágott vajat, a vaníliás cukorral, 12 dkg cukorral, csipet sóval, és az egész tojással összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Közben a meghámozott, feldarabolt almát citromlével megöntözzük. A pudingport 10 dkg cukorral és 1 dl almalével elkeverjük A feldarabolt almát a maradék almalébe szórjuk, felforraljuk, majd kb. 1 percig kevergetve főzzük. Beleszórjuk a mazsolát, és a feloldott pudingporral besűrítjük. Kb 1 percig kevergetve főzzük, végül félrehúzva hűlni hagyjuk.
  3. Lisztezett deszkán a tészta 2/3-át 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és margarinnal gyengén kikent kapcsos tortaformába fektetjük úgy, hogy kb. 5 cm magas pereme legyen. Az almás masszát a tésztára simítjuk. A maradék tésztát 26 cm átmérőjű lappá nyújtjuk, és a töltelékre fektetjük, körben a tészta peremmel összenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 percig sütjük. Sütőpapírral letakarjuk, majd további 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
  4. Serpenyőben a mandulapelyhet szárazon megpirítjuk. A tojásfehérjét kikeverjük a porcukorral. A kihűlt torta tetejét a fehér cukormázzal bevonjuk, és a mandulapehellyel megszórjuk. Tetszés szerint almaszeletekkel, és citromfűvel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2926
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
marcipann 8 recept

Rengeteg kipróbálásra váró receptem van, ezt a tortát egy régi Tina újságban találtam és legalább 5-6 éve készültem megsütni. Most érkezett el az ideje. Augusztus végén sütöttem meg először, azóta már háromszor került asztalra. Bár jókora és nagyon tömény (1 szeletnél nem lehet egyszerre többet enni belőle) mégis hamar elfogy az egész torta. Nagyon szeretem a gyümölcsös sütiket, az almát is minden formában. Szerintem ez egy telitalálat recept. Nagyon szeretem. Remélem másnak is fog ízleni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek