r
Nosalty Logó

Vaníliás-kókuszos pohárkrém, avagy ami a Hólabdából kimaradt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Vaníliás-kókuszos pohárkrém, avagy ami a Hólabdából kimaradt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

A desszert összeállítása

Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

A desszert összeállítása

Összesen 3024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

A desszert összeállítása

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3339.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1748 micro
Összesen 3024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

A desszert összeállítása

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 7 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
  3. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 25x30 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Kihűlés után tetszőleges kiszúróval kivágjuk (én a szív alakút preferálom :)), és a közben felszabaduló piskótadarabokat csak szabálytalan formákra daraboljuk, és majd elrejtjük a pohárban. :)

Vaníliás főzött krém

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd simára keverjük a keményítővel, a liszttel és kb. 1 dl tejjel is.
  3. A maradék tejet feltesszük forrni a vaníliával, majd amikor forr, beleöntjük a tojássárgájás elegyet, és keverés közben felforraljuk.
  4. Utána lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Visszatesszük még a tűzre, és egy picit hőkezeljük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Ha azt szeretnénk, hogy picit "merevebb" és ízletesebb legyen a krém, akkor a végén 5 dkg habosra kevert vajat is belekeverünk a kihűlt krémbe.

Csokimáz + kókusz

  1. Vízfürdőn felolvasztjuk a csokit a vajjal, és simára keverjük. Érdemes felhasználásig folyamatosan melegen tartani.
  2. Egy mélyebb tálba szórjuk a kókuszreszeléket.

A desszert összeállítása

  1. A kiszúrt piskótákat beleforgatjuk a krémbe, majd a kókuszreszelékbe, és egy pohár aljára helyezünk 4-5 darabot (mérettől függően).
  2. Rásimítunk egy adag krémet, majd dekorációnak 1 db krémbe, majd kókuszreszelékbe forgatott piskótafigurát teszünk a pohár közepére, és az egészet picit meglocsoljuk az olvasztott csokival.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 523
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 03.

Ajánló

Frissen felvert cukrozott tejszínhabbal isteni finom, de jól passzol hozzá valamilyen savas gyümölcs is, pl. eper). :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás-kókuszos pohárkrém, avagy ami a Hólabdából kimaradt
Pancsika 101 recept

Ha sütit csinálok, akkor általában vannak leeső, nem hasznosított részek, melyeket persze újrahasznosítok. :) Ilyen a Hólabdánál felszabaduló piskótadarabok. Azonban ezt a pohárkrémet nem csak akkor tudom csinálni, ha nem akarom kidobni a sütidarabokat, hanem akkor is, ha egy gyors, finom, kevésbé macerás desszertet szeretnék tálalni.

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

A desszert összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek