Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás keksz csokidarabokkal osztálykirándulásra recept

hozzászólások (17)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 499 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

összesen: 3983 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 417 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiss Katalin
Kiss Katalin Sat, 2016-01-02 22:43

Szia Ildikó !

Ezt a kekszet már nagyon sokszor elkészíttem, imádja a család. Oviba is vittem a gyerkőcöknek és nagyon ízlett nekik.
Köszi a receptet.

Sára85
Sára85 Fri, 2014-03-07 13:50

Kedves Ildikó! Először is köszönöm a receptet! Megsütöttem, sikerült és mindenkinek nagyon ízlett!!! Másnap már tovább is adtam a receptet, mert szerintem ezt igazán érdemes megsütni! Én, egy az előzőekben hozzászólóhoz hasonlóan, szintén Ráma margarint használtam, a páromra való tekintettel, mert a sült vajas dolgokat nem szereti. A többi hozzávalón és az arányokon nem változtattam, egy ragacsos masszát kaptam, amit két vizes kanál segítségével diónyi nagyságokban adagoltam ki. Így sütöttem ki a kekszeket, ami nálunk 10 pontból 10-es lett! A recept mentve!

kikuska80
kikuska80 Sat, 2012-08-25 15:32

Kedves Ildikó és Mindenki!

Már másodjára csinálom ezt a kekszet mert nagyon finom,mindenki azt mondja,hogy jobb mint a bolti.! :) Köszi a receptet!!! :)

Az egyik válaszodhoz annyit szeretnék hozzászólni,hogy ha a tészta olyan,mint amit írtál,hogy "Olyan állaga kell legyen végül, mint az ikrás méznek, vagy a zsírnak",akkor az azért van,mert rosszul van elkészítve a tészta. Általában akkor lesz olyan, ha rosszul van hozzákeverve a tojás a habosra felvert margarinhoz,tehát gyorsan hozzá lesz öntve az egész..,és nem csak mondjuk apránként csurgatva először a fehérje,majd a sárgája.. és így tovább míg a 4 tojás bele nem kerül és persze a gépet nem állítjuk le közben!.. Ja..,mert hogy én egyből másfél adagot csinálok..:)

A recept meg nálam így alakult ki :
30 dkg Ráma margarin
22 dkg cukor
50 gramm vaníliás cukor
4 tojás
késhegynyi só
45 dkg liszt
20 gramm sütőpor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsoki- ez nálunk mikulás csoki szokott lenni :)

A formázásához annyit hozzáfűznék még hogy ha van valakinek nyomózsákja (habzsákja),akkor abba töltse bele,és kis halmokat nyomjon ki a sütőpapírra,amit később ha megvan az egész lemez kinyomása,akkor vizes ujjal lenyomkodhatja.
Ha meg nincs,mert miért is lenne minden háztartásban,akkor fogjon egy erős zacsit,töltse bele az egyik csücskébe a masszát,majd annak vágja ki a csücskét,tekerje össze a tetejét hogy ki ne folyjon a massza és nyomjon úgy kis halmokat a papírra!
Sokkal egyszerűbb,mint kanállal babrálni,vagy fagyasztgatni,meg vagdosni..!
A sütési hőmérséklet és idő az tök jó!

Még egyszer köszönöm ezt a szuper receptet!!!
Üdv.,Kriszta

szcitrom
SzCitrom / szcitrom Mon, 2012-04-30 14:05

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! A tészta állaga is pont jó volt a formázáshoz, máskor is elkészítem.

Arika79
Arika79 Thu, 2011-12-01 15:05

Szia!
1-2 hete kipróbáltam a receptet és nagyon fincsi, a családnak is bejött :). Úgy döntöttem a karácsony sem maradhat el nélküle. Köszi

kiccus
kiccus Thu, 2011-10-27 14:18

Kedves Ildikó! Nagyon hálásak vagyunk neked, ezért a receptért. Párom nagyon szereti, mindig ezzel vidítom fel ha rossz kedve van:)

eperszeletke
eperszeletke Tue, 2011-04-05 09:53

szia!
ma megcsináltam ezt a fincsi és gyors kekszet, nekem is elég ragadós volt a tészta, de én ezt úgy oldottam meg, hogy öntöttem még hozzá lisztet :) tejcsokival csináltam. köszi a receptet!

Csipi78
Csipi78 Thu, 2010-12-30 15:46

Szia!

Kipróbáltam, és nagyon jó a recept. Köszi szépen.

gyengene
gyengene Sat, 2010-09-04 16:15

Szia.
Kiprobáltam a receptet nagyon finom és gyórsan elkészült.Én a csokin kívül tettem bele még dúrvára vágott diót is.Nagyon egyszerű a kanállal szaggatni de úgy , hogy a kanalat vízbe mártod és igy nem ragad és lehet formázni!
Köszi a jó receptet.

hewa76
hewa76 Sat, 2010-05-22 10:19

Hát ez valami isteni! A gyerekek imádták és nekem is nagyon ízlik, pedig nem vagyok nagy kekszevő!!!

pankac
Panka111 / pankac Tue, 2010-01-19 12:22

Szia Ildikó!
Köszi a választ!
Nem volt folyós, inkább lágy, ragadós. Csak két tojást tettem bele eleve. Robotgéppel dolgoztam össze, azután hűtőbe tettem, kb 2 óra múlva álltam neki megcsinálni, és még így is lágy volt, pedig még egy kis liszttel dolgoztam hengerré, aztán ment a fagyasztóba. Nem baj, majd kicsit kísérletezek vele, mert nagyon finom, a gyerek odavan érte, ma vagy holnap is megcsinálom, mert a suliba ilyet szeretne uzsira vinni.
Köszi a receptet!!!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2010-01-18 17:16

Szia Pankac!

El nem tudom képzelni, miért lett ennyire lágy a tésztád! Nem volt esetleg túl meleg a vaj? Bár még attól sem lehet, mert a többi hozzávalótól úgyis lehűl. Azt ajánlom adj egy kicsit több lisztet, vagy ha nagyok a tojások lehet kettő is elég.
Olyan állaga kell legyen végül, mint az ikrás méznek, vagy a zsírnak, kanállal szaggatható, nem folyik. A sütőpapírra kanalazva, a papírt ráhajtva pedig pár görgetéssel rudat lehet belőle formálni.
Remélem legközelebb nem kell szenvedned :)

üdv: Ildikó

pankac
Panka111 / pankac Mon, 2010-01-18 16:15

Szia!
Köszi a receptet, tegnap megcsináltam. Nagyon finom, el is fogyott, de szenvedtem egy csomót azzal, hogy nagyon puha volt a tészta, be kellett raknom a fagyasztóba ( a hűtő nem volt elég ) és mikor kemény lett, akkor tudtam a rudat felszeletelni és sütni.
Esetleg van valami tipped, hogy ha keményebbre csinálja az ember a tésztát, akkor is ilyen omlós marad a süti? Mert így puhán elég nehéz kezelni, én nem tudtam úgy szaggatni sem, ahogy írtad.

499
vaj 20 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
tojás 3 db
1 késhegynyi
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg