r
Nosalty Logó

Vaníliás-citromos pillangótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás-citromos pillangótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    234.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4335.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.3 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2233 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1401 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2592 micro
Összesen 5919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta:
  2. A tojásfehérjét keményre verjük egy csipet sóval, a végén a cukor 2/3-dát belekeverjük.
  3. A sárgáját a maradék cukorral, a citromhéjjal és a kanál olajjal felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a fehérjéhez, lassú óvatos mozdulatokkal.
  4. A tojásos masszához hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, szintén lassú, óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  5. Tűpróbáig sütjük (én a gáztepsiben sütöttem meg), teljesen kihűtjük.
  6. Sablont rajzolunk kartonpapírra/papírra, és formára vágjuk a piskótánkat. 4 szárnyat és a testét külön-külön kivágjuk.
  7. Ketté vágjuk az elemeket (lehet háromra is, de ugye külön-külön kell lekenni, ami így igen hosszadalmas, én 2-be vágtam).
  8. A krém:
  9. Megfőzzük a pudingot a vaníliás cukorral az 1 liter tejben. Kihűtjük.
  10. Míg a pudingunk hűl, kihabosítjuk a margarint a porcukorral.
  11. A vajkrém alapunkhoz apránként hozzáadagoljuk a pudingot, elkeverjük, kihabosítjuk, hozzáadjuk az 1 citrom levét/héját (ami akár 2 is lehet, ízlés szerint).
  12. Kóstolunk, elég citromos/édes-e a krémünk.
  13. A torta:
  14. Betöltjük a 4 szárnyat és a testét a krémmel, összeillesztjük, és azokon a részeken, ahol nem illeszkedik teljesen, krémmel korrigálunk.
  15. Állni hagyjuk legalább 2 órát hűtőben a tortaalapunkat.
  16. Kedvünk és lehetőségeink szerint díszítjük, lehet nyalóka a csápja, gumicukor vagy franciadrazsé a teste, ahogy nekünk/gyermekeinknek tetszik. Lekenhetjük egy kis zselével is a gyümölcsöket, hogy fényesebbek legyenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3363
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Ajánló

Gyermekeknek.:-)

Receptkategóriák

Hát az unokahúgom 2 éves lett. Még emlékszem, hogy bőgicsélve álltam a kórházban a műtő ajtaja előtt, mikor kihozta a nővérke. Most meg rohangál, és beszél, és rosszalkodik és megint beszél és beszél és beszél.. :-D Nem semmi, hogy repül az idő. Mikor meglátta a tortát felkiáltott: "Pijjangóóó de szép toojtaa..Juujj nyalóóóka.." No ez nekem tökéletes visszajelzés volt, mégha nem is úgy sikerült, ahogy én szerettem volna, mert nem volt sok időm a díszítésre. A szárnyak megrajzolásában segédkezett a testvérem, aki külön-külön megrajzolta az alsó és a felső szárnyát (ami kicsivel nagyobb mint az alsó). A díszítési lehetőség végtelen szerintem. A gumicukor külön kérés volt, azért került rá. :-) Ha színes cukordrazséval díszítünk, csak arra kell figyelni, hogy közvetlen tálalás előtt tegyük rá, mert a színezék leolvad róla. (Lehet vásárolni külön erre a célra díszítődrazsét, ha jól tudom.)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek