r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Vaníliakrémes epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    309 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4116.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1629 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2291 micro
Összesen 5391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához az egész tojásokat és a cukrot -gépi habverővel- verjük habos krémmé (kb. 7-8 perc).
  2. Az átszitált lisztet és kakaóport apránként forgassuk bele egy spatulával, majd óvatosan csorgassuk hozzá az olajat is, keverjük el.
  3. Béleljük ki sütőpapírral egy tortaforma alját, öntsük bele a masszát, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük meg (tűpróba!).
  4. Tegyük rácsra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Mossuk meg az epret, alaposan csepegtessük le, mikor megszáradt, vágjuk félbe a szemeket.
  6. Áztassuk be a lapzselatinokat, közben melegítsük fel a tejet egy nagyobb lábosban, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
  7. Keverjük habosra a tojások sárgáját és a cukrot, majd adjuk hozzá a lisztet.
  8. A forró tejet -folyamatos kevergetés mellett- csurgassuk lassan a tojásos keverékhez. Öntsük vissza az egészet a lábasba, és állandó kevergetés mellett sűrítsük be közepes lángon.
  9. Adjuk hozzá a jól kinyomkodott zselatinlapokat, keverjük el, majd folpackkal takarjuk le a tetejét (így nem bőrösödik be), és hagyjuk teljesen kihűlni!
  10. Mikor a krém teljesen kihűlt, keverjük el benne a mascarponét, majd kíméletesen a kemény habbá vert hideg tejszínt is. Tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
  11. Közben a piskótát vágjuk vízszintesen óvatosan ketté. Az alsó kör köré csatoljuk fel a tortaforma szélét, és az oldalánál körben rakjuk ki szorosan a félbevágott eprekkel. Rakjunk félre pár szemet a díszítéshez, a többit rendezzük el a piskóta alján.
  12. Óvatosan öntsük bele a hideg vaníliakrémet, majd fedjük be a másik piskótalappal.
  13. A mázhoz tördeljük apró darabokra a csokoládét, vízgőz felett olvasszuk meg a tejszínnel együtt, és óvatosan kenjük a torta tetejére.
  14. Díszítsük a félretett eperrel, és tegyük egy éjszakára hűtőbe (tálalás előtt vegyük csak le óvatosan a tortakarikát).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 14691
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper és csokoládé: ellenállhatatlan kombináció. Finomabbnál finomabb receptek születnek párosításukból, de én a legpazarabb variációt Limaránál találtam meg. Anyák napjára készítettem el, igazi dísze lett az ünnepi asztalnak, 4 generáció ülte körül, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek