r
Nosalty Logó

Vaníliahabos mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Vaníliahabos mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A krémhez

Összesen 701 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A krémhez

Összesen 5596 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A krémhez

Összesen 237 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 701 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9608 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    4990 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    953 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1598 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 5596 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt úgy, hogy az összes cukrot az élesztőhöz adjuk, hozzáöntjük kb. felét a megmelegített tejnek, némi lisztet is belekeverünk, elkeverjük, és hagyjuk, míg szépen feljön. Ezután összedolgozzuk a többi tészta hozzávalóval. Viszonylag lágy tésztát kapunk, duplájára kelesztjük, kb egy óra alatt.
  2. Ezalatt elkészítjük a mákkrémet.
  3. Egy nagyobb edényben kb 600 ml tejet felteszünk forrni a vajjalés a fele mennyiségű cukorral.
  4. A vaniliás pudingporhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, tejet, elkeverjük, majd ezt hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez. Folyamatosan keverve beletesszük a búzadarát, és levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a darált mákot. Tovább ízesítjük a citrom lereszelt héjával, és kinyomott levével. Időnként keverjük meg, hogy valamelyest kihűljön.
  5. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk kb 1/2 cm vastagra, és sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe fektetjük. A papírt az oldalakon akár hagyjuk is meg, mert megmagasodik sülés közben a süti.
  6. A máktölteléket rásimítjuk a tésztára.
  7. Végül elkészítjük a vaníliahabot. A tejből, vajból, cukorból, és a vaniliás pudingporból az előzőhöz hasonló módon pudingot készítünk.
  8. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat belekeverjük a pudingba. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a pudingba. Rásimítjuk óvatosan a máktöltelékre.
  9. Előmelegített sütőben, kb 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 648
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 35727
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Vaníliahabos mákos szelet
Vicikó 251 recept

Egy újabb epizód a mákszerelem című sorozatomból... Mákrajongó sorstársaimnak erősen ajánlom a kipróbálását!  Az a  könnyű, finoman szaftos sok-sok mákkrém... a lenge tésztácska az alján, és a kis habos teteje...! :-) Szegény párom mikor látta, hogy mákos készül (újból!), kissé elkeseredett, - Jajj, megint! - mondta. De mikor elkészült: - Hú, de jól néz ki! Együk már, nem lehet még kóstolni? - Bizony sietnem kellett a fényképezéssel... :-))) Ezek után a kóstolási teszten is nagy sikerrel ment át...  Vittem a kollégáimnak is néhány szeletet, akik másnap is dicsérgették, hogy az a mákos, az nagyon fincsi volt!  :-)) Egyébként egy német sütős oldalon találtam a receptet, sok dícsérettel ellátva, így nem volt kérdéses, hogy biztos finom is. Igazuk volt!

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek