r
Nosalty Logó

Valentin-napi cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Valentin-napi cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

A dekorációhoz

Összesen 1174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

A dekorációhoz

Összesen 4696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

A dekorációhoz

Összesen 318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    741.4 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 4696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

A dekorációhoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A cukrot az egész tojással habosra keverjük.
  2. A liszttel elkeverjük a kakaóport, a vaníliás cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát.
  3. Felváltva adjuk hozzá a tojásos masszához a lisztes keveréket, a tejet és az olajat.
  4. Végül a kikevert tésztát muffin papírral kibélelt tepsibe (én most szilikon muffin kapszlikat használtam) 3/4-ig adagoljuk egy fagyi kanál segítségével, így egyforma adagok lesznek. De egy kanál vagy egy kiöntő kancsó is tökéletesen megfelel erre a célra.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e.

A krémhez

  1. A porcukrot egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, valamint a citromlevet, és mindezeket a hozzávalókat összekeverjük.
  2. Ha kézi mixert használunk, alacsony fokozatra állítsuk, és a keverést 4-5 percig folytassuk (fakanállal 6-7 perc). A kész máznak simának és csillogónak kell lennie.
  3. Ha túl sűrű a máz, még pár csepp citromlevet adjunk hozzá, és keverjük tovább 1-2 percig. A máz akkor van kész, ha már sűrű masszát alkot.
  4. Adjuk hozzá a pár csepp ételfestéket, de vigyázat, ez is hígítja a mázat.
  5. A cukormázat habzsákba töltjük, és egy sütőpapírra szíveket nyomunk belőle. Egy sablont is készíthetünk erre a célra, vagy már kapható macaron készítéséhez szilikonos lap, ami segítségével egyszerűen egyforma szíveket, mintákat formázhatunk.
  6. Hagyjuk száradni 1-2 órát, míg teljesen meg nem keményedik.

A dekorációhoz

  1. A leírás szerint főzzük készre a pudingot, adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, és addig kevergessük, amíg teljesen ki nem hűl. Csak akkor adhatjuk hozzá a felvert tejszínhez, nehogy az összeessen.
  2. A kikevert krémet habzsákba töltjük, és kívülről befelé a muffinok tetejére nyomjuk. Megszórjuk a cukorgyönggyel, végezetül pedig beleszúrjuk a szívet. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3340
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom névnapjára készítettem, de ahogyan a neve is mutatja, Valentin napra tökéletes választás.

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

A dekorációhoz

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek