r
Nosalty Logó

Vajrépa leves rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Vajrépa leves rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 275 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1095 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 72 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 275 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8665.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    2003 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    5258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 1095 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A vajrépát meghámozzuk és körülbelül egy centiméteres kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban a vajat és az olívaolajat felmelegítjük, beletesszük a felkockázott vajrépát és pár percig pároljuk, pirítjuk. Felöntjük a zöldség alaplével és lefedve 10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a rizst, amivel még 15 percet gyöngyöztetjük a levest.
  3. Végül sóval, borssal ízesítjük. Tányérokra szedjük, megszórjuk reszelt parmezánnal, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel és azonnal fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7184
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajrépa, vajretek, kerekrépa, hívhatjuk bárhogy, egy biztos: sem a répára, sem a retekre nem asszociál az ember (legalábbis én biztosan nem), ha megkóstolja ezt az egyre nagyobb hírnévnek örvendő gyökérzöldséget. Egyből a karalábé az, ami megjelenik előttem. Visszafogottan, kicsit sem tolakodóan, de egyértelműen a karalábé íze köszön vissza a vajrépában. Megkóstoltam nyers és főtt mivoltában egyaránt. Finom. Nagyon finom. Kár, hogy ritkán kapni nálunk ezt a nagyszerű zöldséget. A leves receptjét egy angol vajrépa termesztő honlapján találtam. Ha a megadottnál több rizzsel készítjük, a leves olyannyira tartalmassá válik, hogy önálló ebédként is bevethető.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek