r
Nosalty Logó

Vajhal sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Vajhal  sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal

Édesburgonyapüré

Köret

Salsa

Összesen 572 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal

Édesburgonyapüré

Köret

Salsa

Összesen 1715 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal

Édesburgonyapüré

Köret

Salsa

Összesen 100 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    4675 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1675 micro
Összesen 572 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5311.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1715 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1668 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    14025 micro
  • β-crypt
    530 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    5025 micro
Összesen 1715 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

A hal

Édesburgonyapüré

Köret

Salsa

Elkészítés

A hal

  1. A halat mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy vastag falú tapadásmentes serpenyőben, egy kanál olajon felforrósítjuk a vajat, és a szeleteket mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük (függ a vastagságtól).

Édesburgonyapüré

  1. A héjas édesburgonyát kívülről megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és fóliába tekerve 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  2. A megsült burgonyáról lehúzzuk a héját.
  3. Késes aprítóban a forró burgonyát két kanál vajjal pépesre pürésítjük.

Köret

  1. A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük végeiket levágjuk, uborkagyalun hosszába legyaluljuk.
  2. Egy kanál olívaolajat tapadásmentes serpenyőben felhevítünk, és rádobjuk a cukkini csíkokat.
  3. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott majorannával és mentával erős tűzön, néhány perc alatt átsütjük. Akkor jó, amikor már hajlik, de nem szakad el.

Salsa

  1. A fél mangót meghámozzuk, vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk, amiket aztán felkockázunk.
  2. Ugyanígy járunk el a retekkel és a paprikával is.
  3. Az uborkát hámozás nélkül aprítjuk fel.
  4. A dresszinghez kicsavarjuk egy lime levét, hozzáadjuk a pálmacukrot, a chilit, a borsot és a szójaszószt, elkeverjük, és nyakon öntjük a felaprított zöldségeket. Tálalás előtt jó egy kicsit a hűtőbe tenni.
  5. Nagyon jól harmonizál az ízekkel, ha friss koriandert is keverünk a salsahoz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11824
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajhal  sütve
Évi néni 1830 recept

Mindezt a vajhal kedvéért készítettem. Úgy érzem (még mielőtt a kisokos kiszámolná nekem), hogy a diétámnak csak használtam evvel az ebéddel. A családom is ezen a nézeten volt, ezért őket kárpótoltam egy kis édességgel.

Hozzávalók

A hal

Édesburgonyapüré

Köret

Salsa

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek