r
Nosalty Logó

Vajban sült pisztráng petrezselymes krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Vajban sült pisztráng petrezselymes krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 676 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    349 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 676 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2564 micro
Összesen 1351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felolvasztjuk a halakat. Hideg víz alatt alaposan leöblítjük, konyhai törlőpapírral szárazra dörzsöljük. Sózzuk-borsozzuk, és meglocsoljuk citromlével, legalább egy órán át pácoljuk. A hal hasába egy-egy szál petrezselymet teszünk. Ízles szerint tehetünk hozzá apróra vágott fokhagymát is.
  2. A krumplit meghámozzuk, és kettőbe vágjuk, sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla, és 1 ek. vajon, teflon serpenyőben enyhén megpirítjuk. Végül rászórjuk a durván összevágott petrezselymet, egy jénaiba öntjük, és a sütőnkben melegen tartjuk.
  3. A halakat megforgatjuk a lisztben, és a maradék vajat +1 ek. olajat felforrósítva egy teflon serpenyőben mindkét oldalát (ca. 10 perc egy oldal) pirosra megsütjük. Az első 2-3 perc után redukáljuk közepesre a hőmérsékletet, így nem ég meg a liszt.
  4. Előmelegített tányérokon forrón tálaljuk a burgonyával együtt. Fejes salátával nagyon finom.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 70463
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajban sült pisztráng petrezselymes krumplival
Marti48 317 recept

Böjti napon készítettem, de bármikor készíthető, nem bonyolult, és nagyon finom.  Én 2 doboz mélyhűtött halat használtam. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek