r
Nosalty Logó

Vajban sült kakukkfüves újburgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Vajban sült kakukkfüves újburgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1006 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 252 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1006 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újburgonyát alaposan megmossuk, a héját rajta hagyjuk, de kefével alaposan megsikáljuk.
  2. 2-3 cm-es karikákra vágjuk, és hideg vízben átmossuk.
  3. Kivajazott tepsibe, egy rétegben helyezzük a burgonya karikákat, és alaposan megborsozzuk. Kevés sót is adhatunk hozzá, de inkább sütés után sózzunk.
  4. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük, és a burgonyával összeforgatjuk. Vajdarabkákat teszünk a tetejére, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Hozzáadjuk a héjástól összezúzott fokhagymagerezdeket, és néhány ág egészben hagyott kakukkfű ágat, és készre sütjük. Néha forgassunk rajta, hogy mindenhol ropogósra süljön.
  6. Tálaláskor sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7363
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajban sült kakukkfüves újburgonya
A kis gasztronauta 142 recept

Nagyon finom köret sültek mellé, de mi most megörülve a már kapható újkrumplinak, csak magában, fokhagymás mártogatóssal fogyasztottuk. A mártogatóshoz összekeverünk fele arányban joghurtot és tejfölt, belenyomunk 2 fokhagymagerezdet, hozzáadunk kevés mustárt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A mártogatóst fogyasztás előtt jól behűtjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek