Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas zsemle tejes tang zhonggal recept

hozzászólások (15)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

  • 83 g finomliszt (kenyérliszt)303 kcal
  • 13 g burgonya (1 nagyobb, héjában főtt, pürésített)8 kcal
  • 1 g instant élesztő (vagy 2,5 dkg friss)3 kcal
  • 25 g tej14 kcal
  • 17 g kefir10 kcal
  • 8 g vaj (puha, de nem folyós)60 kcal
  • 1 g (lehet több; ízlés szerint)0 kcal

A zsemlék tetejére

  • 9 g tojás (felvert)12 kcal
  • 2 g mák (kb. 2 evőkanálnyi)9 kcal
összesen: 465 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

  • 500 g finomliszt (kenyérliszt)1820 kcal
  • 80 g burgonya (1 nagyobb, héjában főtt, pürésített)46 kcal
  • 6 g instant élesztő (vagy 2,5 dkg friss)20 kcal
  • 150 g tej84 kcal
  • 100 g kefir61 kcal
  • 50 g vaj (puha, de nem folyós)359 kcal
  • 4 g (lehet több; ízlés szerint)0 kcal

A zsemlék tetejére

  • 55 g tojás (felvert)69 kcal
  • 10 g mák (kb. 2 evőkanálnyi)53 kcal
összesen: 2789 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

  • 40.2 g finomliszt (kenyérliszt)146 kcal
  • 6.4 g burgonya (1 nagyobb, héjában főtt, pürésített)4 kcal
  • 0.5 g instant élesztő (vagy 2,5 dkg friss)2 kcal
  • 12.1 g tej7 kcal
  • 8 g kefir5 kcal
  • 4 g vaj (puha, de nem folyós)29 kcal
  • 0.3 g (lehet több; ízlés szerint)0 kcal

A zsemlék tetejére

  • 4.4 g tojás (felvert)6 kcal
  • 0.8 g mák (kb. 2 evőkanálnyi)4 kcal
összesen: 225 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-10-23 06:22

Szia Tormika! Nagyon szep kis zsomlek ezek! En buktat sutottem a Fahejka Tang Zhongos kalacs recijevel. Ugy orulok ennek a Tang Zhongnak! Legkozelebb a Te tejes Tang Zhongoddal fogok sutni kalacsot, csak egy kicsit az zavart meg, hogy a Fahej receptjenel a fel kg lisztbol keszult tesztahoz csak a fel adag Tang Zhongot kell felhasznalni. A Te tejes Tang Zhongod ugy tunik szinten annyi lisztbol van mint a Faheje, es Te mind beletetted a zsomleidbe? Koszi, Puszi, Csuki:)))

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-10-23 11:58

Szia Csukikám :) nem tudom, én így olvastam máshol...Te csak készítsd Fahéj után a kalácsot! Jönnek a Te recijeid? Próbáltad a kiflijeidet tang zhonggal? Szerintem pogácsába is szuper lehet...puszi, Tormi :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-10-23 13:41

Rozsos focaccia kenyeret sutottem vele ma, pizzaszosszal megkenve es sajttal megszorva. Nagyon jo lett. Nekem is nagyon tetszik ez a modszer.
Mostanaban nem igen teszek fel recit, csak inkabb masok receptjeit probalgatom es elvezem sutni-fozni....puszi, Cs.:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-10-22 11:07

Tök cukik! Kívül-belül mosolygósak. Ezt onan tudom, minden nagyon pihepuha, ami tang zhonggal készül. Nekem is nemsokára fent lesz a kiflim.
P: F :)

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-10-22 11:33

Fahéjjjka! Én is mosolygósan ettem őket, de hamar visszatértem a sötét lisztes vadkovászoshoz...ma este is az volt a sztár :))) várom a kiflijeidet! Én is feltettem egyet! Puszi, T :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-10-21 15:57

Gyönyörű!!!
Pár nappal ezelőtt én is bekavartam a tang zhongot, de nem volt időm a sütéshez. Vajon meddig áll el, vagy jobb ha újat készítek?
Puszi: Piroska

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-21 22:37

Én úgy olvastam, hogy 3-4 napig eláll hűtőben ...persze könnyű újat keverni és le lehet hűteni percek alatt....de minek pazarolni, ha nem muszáj :)))

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2013-10-22 00:25

Kedves Torma! Gratulálok! Ugye nem is olyan nagy ördöngösség? Jobb később, mint soha. További jó sütögetést. Éva

csato
csato Mon, 2013-10-21 10:02

Már teljesen behülyítettek evvel csajok ki kell ma próbálnom!Valahogy lopok rá időt.Üdv Csató

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-10-21 09:23

Gratulálok a smileykhoz! Isteniek lehetnek. Most nem tudok dütni, mert nincs áramom, de amint lehet, kipróbálom. Imádom őket. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-21 11:23

Köszi Vass :) Te már sütöttél egy szebb ilyet!! Te lespriccelted vízzel sütés után???
Ahogy lespricceltem az egyiket, összezsugorodott...így lett ránca az öregapónak :PPP A tiédnek puha volt a héja, vagy ropogós?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-10-21 13:46

Én nem spricceltem, csak ha jól emlékszem gőzben sütöttem. Isteniek az öreg zsemléid. Én arra gondolok, hogy puha volt a héja. Isteni volt és napokig puhán maradt, ez a lényeg. Érdekes, egyszer csináltam valami kenyeret tejes tang zhonggal és az meg nem sikerült. Nem lehet mindig sikeres az ember. Ezek nagyon édesek. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-21 23:01

Nekem is vegyes a sikerem a tang zhonggal, meg a véleményem is.... Fehér liszttel, kalácsnak meg zsemlének SZUPER!!!! Mikor Tk liszttel sutottem egy tésztából fele kifli, fele pici cipót, akkor a kiflik jól sikerültek ( ropogós kívül, puha belül), de a kenyér annak ellenére, hogy gyönyörűen nézett ki, átsült, de valahogy vizes lett....nem jó módon.... Majd azért kipróbálok még valami receptet, de azt hiszem a vadkovaszos nem igényli a javítást!!!! :))) azt sem értem, hogyan lett a tk lisztes összeállítás szuper ropogós???? Csak a liszt miatt lehet....na, van mit tanulgatni! Jó a blogod; sokszor beugrom....hihetetlen, amiket sütsz-főzöl...! ÜGYES VAGY!

465
finomliszt 2.5 evőkanál
tej 2.5 dl
finomliszt 50 dkg
burgonya 8 dkg
instant élesztő 1.5 kávéskanál
tej 1.5 dl
kefir 1 dl
vaj 5 dkg
1 kávéskanál
tojás 1 db
mák 1 dkg