r
Nosalty Logó

Vajas sült kagyló

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vajas sült kagyló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 666 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3814.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 1332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított kagylókat egy kiolajozott hőálló tálba tesszük, addig sütjük, amíg a kagylók kinyílnak.
  2. A felolvasztott vajban megpirítjuk a felaprított fokhagymát és a petrezselymet.
  3. Tálalás előtt locsoljuk rá a kagylókra a vajas mártást:
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 26763
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a kagylót a férjemmel együtt :) ezért természetes is volt  számunkra, hogy a tengerparti nyaralás során napi szinten ettünk különböző kagylóételeket, ez is ott készült :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk